Δημιουργία μετώπου ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσής Αυγής;

Στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας τη μάχη της Κυριακής θα δώσει ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Δακής και ο ανεξάρτητος Θεόδωρος Καρυπίδης. Η διαφορά τους είναι περίπου 6,5 μονάδες ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή πήρε γύρω στο 11% και η Χρυσή Αυγή λίγο πάνω από 4%.

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι ο Θ. Καρυπίδης ο... ανεξάρτητος που είχε προταθεί από την Κουμουνδούρου αλλά αποσύρθηκε λόγω των φιλοχρυσαυγίτικων και

αντισημιτικών αισθημάτων του, έκλεισε deal με την τοπική Χρυσή Αυγή. Στόχος, να ψηφίσουν οι Χρυσαυγίτες της Περιφέρειας μονοκούκι τον «σύντροφό» τους Καρυπίδη ώστε αυτός να έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές και τον κ. Δακή.

Να θυμίσουμε ότι με πρόταση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσα, ο Θ. Καρυπίδης είχε πάρει το επίσημο χρίσμα της Κουμουνδούρου. Εκείνες τις ημέρες προκλήθηκε σάλος από δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Καρυπίδης και από αναρτήσεις του στο facebook. Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ επαινούσε τους Χρυσαυγίτες ενώ είχε κάνει συνέντευξη στον Ηλία Κασιδιάρη και του είχε δώσει πολλές και καλές «πάσες» για να επιτίθεται στο πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία. Σε ανάρτησή του είχε επίσης γράψει:«Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη στενή, ο ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματά του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατίας τους». Και συνεχίζει ο κ. Καρυπίδης λέγοντας πως "οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι, οι θέσεις εργασίας θα έρχονται κατά χιλιάδες (ο Βενιζέλος υποσχέθηκε... 900.000 θέσεις εργασίας) τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες, τα σχολεία θα έχουν αρκετούς καθηγητές για να διδάξουν και προπαντός τα Εθνικά μας θέματα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο. Καλό μεσημέρι!".

Έπειτα απ' όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τον απέσυρε κακήν κακώς και το «στιγμιαίο λάθος» χρεώθηκε στον κ. Βίτσα. Δεν ήξεραν για το ποιον του δημοσιογράφου όταν το ήξερε όλη η Κοζάνη και η Δυτική Μακεδονία; Αμφιβάλλουμε. Απλά ακόμη και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ψάρευε σε θολά νερά.

Όμως, ο κ. Καρυπίδης, αφού απέκτησε τη δημοσιότητα που ήθελε, κατέβηκε ως ανεξάρτητος αλλά με την στήριξη των «ψεκασμένων» των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και έκανε την έκπληξη αφού πήρε 29% όταν ο νέος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε μόλις 11%.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι ένα: Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτ. Μακεδονία; θα στηρίξει τον Χρυσαυγίτη ψεκασμένο κ. Καρυπίδη; Μήπως λέμε εμείς οι καχύποπτοι, το deal που φημολογείται πως έχει κάνει η Κουμουνδούρου για την Αττική και την Αθήνα περιλαμβάνει και την εκχώρηση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε έναν πρώην Συριζαίο, που όμως ήταν αρεστός στο «μαύρο μέτωπο»; Μήπως δημιουργείται δηλαδή ένα μέτωπο Χρυσής ΑυγήςΣΥΡΙΖΑ – Ψεκασμένων που θα ψηφίσουν τον κ. Καρυπίδη στον δεύτερο γύρο;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα