Δήλωση - βόμβα: Τα λεφτά στις τράπεζες φτάνουν μέχρι τη Δευτέρα!

22:58 3/7/2015 - Πηγή: Antinews

Οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ρευστότητα έως και τη Δευτέρα το πρωί. Μετά, όλα εξαρτώνται από την ΕΚΤ, δήλωσε τραπεζική πηγή μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο υπουργείο Οικονομικών για το τραπεζικό σύστημα.

Το μαξιλάρι ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ μέχρι τη Δευτέρα, υπογράμμισε. Αλλά και ο αντιπρόεδρος

της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης επιβεβαίωσε ότι τα ΑΤΜ έχουν λεφτά για όλο το Σαββατοκύριακο, όμως, απέφυγε να πει τι θα γίνει από τη Δευτέρα.

Η ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο την κατάσταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα το απόγευμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την Κυριακή το βράδυ θα γίνει νέα σύσκεψη των τραπεζιτών για το πότε και πώς θα ανοίξουν οι τράπεζες.

Μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής ακολουθεί μια κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ το πρωί της Δευτέρας. Ανάλογα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ληφθούν αποφάσεις για το πόσες υπηρεσίες θα ανοίξουν. Όπως εξηγούσαν αρμόδιοι παράγοντες, έχει συσταθεί επιτροπή της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για να δουν το πλαίσιο των υπηρεσιών διευκόλυνσης συναλλαγών καθώς θα συνεχίζονται τα capital controls.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, πήραν μέρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Από την πλευρά των τραπεζών συμμετείχαν:

*Από την Εθνική Τράπεζα, Λούκα Κατσέλη (πρόεδρος) και Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (διευθύνων σύμβουλος)

*Από τη Eurobank, Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος) και Φωκίων Καραβίας (διευθύνων σύμβουλος)

*Από την Alpha Bank, Βασίλης Ράπανος (πρόεδρος) και Δημήτρης Μαντζούνης (διευθύνων σύμβουλος)

*Από την Τράπεζα Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος (διευθύνων σύμβουλος)

*Από την Τράπεζα Αττικής, Ιωάννης Γαμβρίλης (πρόεδρος) και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (διευθύνων σύμβουλος)

*Από την Τράπεζα της Ελλάδος, Θεόδωρος Μητράκος (υποδιοικητής)

*Από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτσος (γενικός γραμματέας).

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα