Διαψεύδει το Μαξίμου ότι προτείνει τον Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα συζήτησης ή συμφωνίας του Μεγάρου Μαξίμου με τον Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας» διαμηνύει το Μαξίμου μετά το χθεσινό δημοσίευμα της "Δημοκρατία" σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτη συναντήθηκε μυστικά με το πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και του μετέφερε πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να είναι υποψήφιος για την

Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατία "η φιλοδοξία του 68χρονου Κουβέλη να βρεθεί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και πολύ καιρό. Με διάφορες ευκαιρίες δε έχει πέσει στο τραπέζι των πολιτικών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων που έχει κάνει κατά καιρούς με όλες τις πλευρές, είτε προς τα «δεξιά» -κατά το διάστημα συμμετοχής του στην τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά- είτε προς τα «αριστερά» μετά την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. και το φλερτ που ακολούθησε με τον ΣΥΡΙΖΑ..."

Με τους υπάρχοντες, όμως, αριθμητικούς συσχετισμούς, δεν είναι εύκολη από την παρούσα Βουλή η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτούνται τουλάχιστον 180 ψήφοι και σήμερα το άθροισμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι μόλις 153, ενώ αν προστεθούν και της ΔΗΜ.ΑΡ. φτάνουν τους 167 βουλευτές. Ετσι, ακόμη και αν στην πορεία πειστούν και ορισμένοι από τους νυν ανεξάρτητους (όπως οι Α. Λοβέρδος, Π. Τατσόπουλος κ.ά.) που δεν θα ήθελαν να χάσουν πρόωρα τις βουλευτικές έδρες τους, η απόσταση μέχρι το 180 δεν καλύπτεται εύκολα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ) θεωρείται απίθανο να συναινέσουν σε μια τέτοια διαδικασία. Προ ημερών μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την άρνησή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά σε δημόσια ανακοίνωσή του πως «ό,τι και να σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από τη νέα Βουλή όπου θα έχει απόλυτη πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι παντελώς αναληθές το δημοσίευμα» δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Kεδίκογλου, ο οποίος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης να αναδειχθεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2015 από την παρούσα Βουλή. Χαρακτήρισε εξάλλου ανυπόστατα τα σενάρια που κυκλοφορούν για παραίτηση του κ. Κ. Παπούλια το Φθινόπωρο.

Και ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε από τον Σκάι ότι υπήρξε συνάντησή του με τον κ. Σταμάτη και υποστήριξε ότι δεν έγινε η οποιαδήποτε συζήτηση για εναλλακτικές μορφές ενός τέτοιου σχεδίου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα