Διαπλεκόμενα χτυπήματα κάτω από την μέση στον Σαμαρά

Φαίνεται ότι οι «megaλοι» δημοσιογράφοι δεν έχουν αντιληφθεί πως  το άλλοτε κραταιό σύστημα ΠΑΣΟΚ έχει περάσει στην λήθη της ιστορίας μαζί με το πολιτικό σύστημα που στήριζαν τόσα χρόνια οι εργοδότες τους και όσες προσπάθειες κι αν καταβάλουν δεν πρόκειται να το αναστήσουν.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε την επίθεση που εξαπολύουν κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και μάλιστα την στιγμή που ο Πρωθυπουργός αναρρώνει από μια πολύ σοβαρή εγχείρηση;

Μία

επίθεση που ξεκίνησε από την στιγμή που ο Α. Σαμαράς απέφυγε να κάνει μια κυβέρνηση – μίγμα σημιτικών εκσυγχρονιστών και…μητσοτακικών νεοφιλελεύθερων όπως επιζητούσαν διακαώς τα εγχώρια συστημικά συμφέροντα και πιθανότατα οι δανειστές.

Δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά θα ήταν σωστή αν συμμετείχαν τα πράσινα golden boys, ενώ τώρα δεν είναι; Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι καλύτερα να κυβερνήσει το… ΠΑΣΟΚ που όλα τα είχε στην εντέλεια.

Επίσης, είναι αδιανόητο να μετατρέπεται η περιπέτεια υγείας του πρωθυπουργού σε κυβερνητική κρίση από εκείνους που έβλεπαν ασύλληπτη ευφυΐα στις … γκάφες του ΓΑΠ.

Και εξηγούμαστε: Η ασθένεια του πρωθυπουργού δεν γινόταν να μην αντιμετωπιστεί. Ο άνθρωπος έχανε το μάτι του και παρ’ όλα αυτά έκανε συσκέψεις για να δει πώς θα μαζέψει την Ελλάδα. Άρα λοιπόν όσοι προσπαθούν να βάλουν τον Σαμαρά στο κάδρο της προχειρότητας κάνουν τρομερό λάθος ή το κάνουν σκόπιμα.

Από την άλλη μεριά, οι τόσο “αντικειμενικοί” δημοσιογράφοι γιατί δεν υπήρξαν το ίδιο αυστηροί και με την περιπέτεια που είχε με την υγεία του ο κ. Ράπανος; Δεν γνώριζαν ότι το πρόβλημα υγείας του είναι χρόνιο και θα έπρεπε ο ίδιος από την αρχή να αρνηθεί τα εν λόγω καθήκοντα; Ο ίδιος ο κ. Ράπανος -και δεν έχουμε τίποτε με τον άνθρωπο, μακάρι να είναι καλά- δεν γνώριζε ότι έχει πρόβλημα υγείας; Δεν έπρεπε λοιπόν να πει το «ναι» στην πρόταση που του έγινε ομόφωνα από τα τρία κόμματα.

Είναι ακόμη χειρότερο το γεγονός ότι εμφανίζεται ο κ. Ράπανος να παραιτείται επειδή λέει ότι τον «άδειασαν» κι άλλα του είχαν τάξει. Τι ήθελαν δηλαδή, να κάνει κουμάντο το σύστημα Σημίτη και οι διαπλεκόμενοι στα Media που ήθελαν μια τέτοια εξέλιξη; Κουμάντο κάνει ο πρωθυπουργός και έτερον ουδέν.

Από την άλλη, δεν είναι δυνατό να έχει αποφασιστεί ποιός θα αντικαταστήσει τον Πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής, να έχει ορισθεί η αντιπροσωπεία και να συνεδριάζει μάλιστα υπό τον κ. Αβραμόπουλο και κανείς να μη γνωρίζει ότι σε συνόδους τέτοιου επιπέδου πρέπει να πάει μόνο αρχηγός κράτους ή πρωθυπουργός. Το προβλέπει η Συνθήκη της Λισσαβόνας και κάποιοι έπρεπε να τη γνωρίζουν, είτε είναι διπλωμάτες είτε όχι. Δεν είναι δυνατόν να μας στέλνουν οι ξένοι φιρμάνι ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί από υπουργό και την τελευταία στιγμή να αποφασίζεται η μετάβαση του Κ. Παπούλια.

Στην κυβέρνηση δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η μόνιμη αντιπροσωπία της Ελλάδας στην Ε.Ε. είχε διαβεβαιώσει το Μέγαρο Μαξίμου ότι τη χώρα θα μπορούσε να εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών. Ό,τι κι αν συνέβη το γεγονός είνα

Keywords
Τυχαία Θέματα