Δένδιας στο Άμυνας, Σκρέκας στο Ανάπτυξης

Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει τελικά το υπουργείο Άμυνας και ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας τοποθετείται στο υπουργείο Ανάπτυξης, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Κώστας Σκρέκας, είναι νέος, μόλις 40 ετών και θεωρείται από τους γνωρίζοντες ως «καλό παιδί» που έχει μάθει πολλά τον τελευταίο καιρό. Αν και έχει σπουδάσει στο Πολυτεχνείο, έχει δουλέψει για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και είναι άνθρωπος της αγοράς. Παράλληλα, τα τελευταία δύο χρόνια αναβαθμιζόταν

μέσα στην κυβέρνηση και το κόμμα καθώς του είχαν ανατεθεί σημαντικά κοινοβουλευτικά καθήκοντα που είχαν να κάνουν με τα οικονομικά. Είναι από τους βουλευτές που πηγαίνουν πολύ συχνά στην εκλογική του περιφέρεια, τα Τρίκαλα, όπου και έχει πολλές συμπάθειες.

Σε ότι αφορά την ανάληψη του υπουργείου Άμυνας από τον Ν. Δένδια, όπως τονίζεται αρμοδίως, έχει ένα δυναμικό προφίλ και διεθνείς διασυνδέσεις που μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο του σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο και με την Ανατολική Μεσόγειο να βρίσκεται σε αναταραχή.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και μετά το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης είπε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους ότι είναι η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Άμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα