Τα κόκκινα δάνεια «φάγαν» τον Δένδια

Η κόντρα που είχε ο Νίκος Δένδιας με τον Γκίκα Χαρδούβελη για τα «κόκκινα» δάνεια ήταν η βασική αιτία για να επιλέξει ο πρωθυπουργός τον πρώτο για τη θέση του υπουργού Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια ολοφάνερη αντιπαράθεση των δύο υπουργών που στεγάζονταν στο ίδιο κτίριο σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν τα δάνεια τα οποία δεν πληρώνονται. Ο κ. Χαρδούβελης χρέωνε στον συνάδελφό του υπερβάλλουσες προσδοκίες σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια τις οποίες επιχείρησε να καλλιεργήσει πριν ακόμη το ταξίδι στο Παρίσι και τη συνάντηση με την τρόικα.

Από

την πλευρά του ο κ. Δένδιας χρέωνε την αποτυχία στον κ. Χαρδούβελη και στο ότι δεν διαπραγματεύτηκε γρήγορα και σωστά την υπόθεση με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα η σχετική ρύθμιση να «σέρνεται» και να μην έχει υλοποιηθεί αν και είναι ένα μέτρο ιδιαίτερα φιλολαϊκό.

Αυτή η κόντρα υπέβοσκε εδώ και καιρό και στενοί συνεργάτες των δύο υπουργών άφηναν διαρροές ο ένας σε βάρος του άλλου.

Αυτή η έλλειψη συνεργασίας δεν άρεσε καθόλου στο Μαξίμου και ίσως γι' αυτό να μην επέλεξε να πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το χαρτοφυλάκιο του Άμυνας και να το δώσει στον κ. Δένδια ο οποίος έμεινε λίγους μήνες στο υπουργείο Ανάπτυξης και δεν είχε ολοκληρώσει βασικά ζητήματα.

Από την άλλη, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, είναι νέος, μόλις 40 ετών και θεωρείται από τους γνωρίζοντες ως «καλό παιδί» που έχει μάθει πολλά τον τελευταίο καιρό. Αν και έχει σπουδάσει στο Πολυτεχνείο, έχει δουλέψει για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και είναι άνθρωπος της αγοράς. Παράλληλα, τα τελευταία δύο χρόνια αναβαθμιζόταν μέσα στην κυβέρνηση και το κόμμα καθώς του είχαν ανατεθεί σημαντικά κοινοβουλευτικά καθήκοντα που είχαν να κάνουν με τα οικονομικά. Είναι από τους βουλευτές που πηγαίνουν πολύ συχνά στην εκλογική του περιφέρεια, τα Τρίκαλα, όπου και έχει πολλές συμπάθειες.

Σε ότι αφορά την ανάληψη του υπουργείου Άμυνας από τον Ν. Δένδια, όπως τονίζεται αρμοδίως, έχει ένα δυναμικό προφίλ και διεθνείς διασυνδέσεις που μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο του σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο και με την Ανατολική Μεσόγειο να βρίσκεται σε αναταραχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαψεύστηκαν όσοι πίστευαν ότι θα γίνει μεγαλύτερος ανασχηματισμός και θα έφευγαν υπουργοί όπως ο Αρ. Ντινόπουλος, η Σ. Βούλτεψη και ο Γ. Γιακουμάτος. Φαίνεται ότι κάποιοι τους θεωρούν... επιτυχημένους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα