Δένδιας - Τσαβούσογλου συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για διερευνητικές

Με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε στην Μπρατισλάβα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Global Security Forum που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας.

Όπως αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές στη συνάντηση, η οποία σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες διήρκησε 20 λεπτά, συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία

για τις διερευνητικές.

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αντίδραση της Ελλάδας για τα Βαρώσια.

Το Anadolu σημειώνει πως "πρόκειται για την πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έπειτα από μία περίοδο έντασης", συμπληρώνοντας πως συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση των δυο ανδρών, κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τη χαρακτήρισε θετική. "Κάθε συνάντηση είναι θετική, αλλά δεν θα αφήσουμε προκλήσεις να περάσουν έτσι. Εάν η Τουρκία δεν κάνει ένα βήμα πίσω θα το βρει μπροστά της…", επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Άγκυρα πάντως συνεχίζει την προκλητική της τακτική. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα πως "η Τουρκία στην υπόθεση του Αιγαίου και της Μεσογείου δεν θα υποχωρήσει με τίποτα".

Χαρακτηριστικά είπε ότι "η Ελλάδα, που ενοχλείται από τη δυναμική παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο, κάνει μονομερείς ενέργειες και προκλητικά βήματα εναντίον της Τουρκίας".

Παράλληλα, είπε πως, "μαζί με τη Γαλλία η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι τώρα μπλέκουν και την Αρμενία και κάνουν προκλητικές ενέργειες".

"Όσοι είδαν την αποφασιστικότητα μας στην Ανατολική Μεσόγειο κατάλαβαν ότι με κενές απειλές και εκβιασμούς δεν θα υποχωρήσουμε και επιτέλους μας άκουσαν και κάθ9ονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων."

Στο τέλος, δήλωσε ότι "για διάλογο θέλουμε δίκαιη κατανομή των πόρων".

Των δηλώσεων Ερντογάν είχε προηγηθεί η είδηση πως η Άγκυρα επέλεξε να εκδώσει navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, την 28η Οκτωβρίου.

Η τουρκική ναυτική οδηγία ξεκινά από τις 26 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει άλλες δύο ημέρες.

Σύμφωνα με τον χάρτη με τις συντεταγμένες που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης το βράδυ της Τετάρτης, η θαλάσσια περιοχή βρίσκεται ανάμεσα από τα νησιά της Σκύρου, των Ψαρών, της Εύβοιας και της Χίου.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα