Δεν θα γίνει κολαούζος του Αλέξη και του Πάνου η ΝΔ

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ηρεμήσει τα πράγματα. Επικρατεί ένας… πολιτικός πολιτισμός που λένε και οι καθώς πρέπει. Ο διασυρμός των προηγούμενων ημερών έχει σταματήσει, ο Βαγγέλας έπαψε να ρίχνει γαλλικά γιατί είδε ότι πέφτουν και τα ποσοστά του ενώ η υπογραφή της σύμβασης με την Vodafone για τις εκλογές διέλυσε τα σύννεφα σχετικά με τη διεξαγωγή τους.

Όμως, μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί για το τι θα συμβεί. Εν πάση

περιπτώσει κατάλαβαν οι υποψήφιοι ότι οι προσωπικές επιθέσεις δεν κάνουν καλό σε κανένα και οι αντιπαραθέσεις πρέπει να μείνουν στο επίπεδο του πολιτικού διαλόγου και του στίγματος που πρέπει να έχει το κόμμα το επόμενο διάστημα. Αυτό είναι καλό για τη ΝΔ αν και επιφανειακό. Κάποιοι λένε ότι είναι η ηρεμία πριν από τη θύελλα, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι αφήνουν ορισμένοι να εννοηθεί ότι θα υπάρξει διάσπαση μετά τις εκλογές. Ότι θα φύγει ο ένας ή ο άλλος, ότι θα φτιάξουν κόμμα και άλλα πολλά.

Η υπόγεια διαμάχη αυτή τη στιγμή γίνεται με βασικό θέμα «πρέπει να γίνει συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το… καλό του τόπου ή όχι»;

Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει συνεργασία, ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Δεν μπορεί να γίνει το λάθος του καλοκαιριού που η ΝΔ συμφώνησε στο μνημόνιο χωρίς να επιβάλει ούτε έναν όρο.

Άλλοι λένε ότι μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση με καραμανλικούς βουλευτές και τον ΣΥΡΙΖΑ για… να πάει μπροστά ο τόπος. Υπάρχουν ορισμένοι που ζητούν να φύγει ο Αλέξης και τότε το βλέπουμε.

Και υπάρχουν τέλος και όσοι θα ήθελαν μια νέα συμφωνία άνευ όρων όπου όλοι μαζί αγαπημένοι δεξιοί κι αριστεροί με τον Τσίπρα αρχηγό θα πάμε και θα κατατροπώσουμε τους δανειστές και… δύο αβγά Τουρκίας.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται ευρύτερες συνεννοήσεις για μείζονα θέματα. Όχι όμως όποτε θέλει ο Τσίπρας. Όχι όμως όποτε το ζητά αυτός να είναι όλοι σούζα και να τον ακούνε. Όχι να διαλύονται τα κόμματα για να μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ναι σε προγραμματικές συμφωνίες, ναι σε διάλογο, όχι όμως με τον Αλέξη, τον παντελώς αποτυχημένο πρωθυπουργό, να είναι «καβάλα στο άλογο». Αν θέλουν συνεννοήσεις ε τότε ας παραιτηθεί ο Τσίπρας και ας βρεθεί κάποιος άλλος να κάνει τη δουλειά. Όχι κατ’ ανάγκη κάποιος Συριζαίος που θα έχει το ίδιο μυαλό με τον Τσίπρα και θα οδηγήσει τη χώρα ξανά στο αδιέξοδο. Και κυρίως όχι με τη ΝΔ ή τα άλλα κόμματα να είναι απλά μαξιλαράκια μιας ψευτοαριστεράς που θέλει να επιβάλει πλήρως την κυριαρχία της.

Όμως, για να λέμε και ορισμένες αλήθειες. Η Δημοκρατία έχει προβλέψει σε κάθε κυβέρνηση να υπάρχει και μια αντιπολίτευση. Η μια να κυβερνά και να κρίνεται, η δεύτερη να κρίνει, να συνθέτει, να φτιάχνει οράματα και να δηλώνει «παρούσα» όταν πρέπει να κυβερνήσει. Δεν μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση χωρίς αντιπολίτευση, αυτό είναι χούντα κι αν ο Τσίπρας ετοιμάζει μια τέτοια χούντα δεν πρέπει να του το επιτρέψει η ΝΔ.

Αν ορισμένοι μεσαιοχωρίτες της Νέας Δημοκρατίας πουλάνε πατριωτισμό λέγοντας ότι πρέπει να σώσουν την Ελλάδα ακόμη κι αν γίνουν κι αυτοί… Καμμένοι τότε πρέπει να απομονωθούν. Πρέπει να σταματήσουν να μιλάνε και αν θέλουν ας μεταπηδήσουν στην Κουμουνδούρου να γίνουν κομματικά στελέχη.

Η ΝΔ πρέπει να παραμείνει ένα μεγάλο, ανεξάρτητο κόμμα που θα καταθέσει σοβαρές προτάσεις διακυβέρνησης της χώρας και εξόδου από την κρίση. Δεν θα γίνει κολαούζος του Αλέξη και του Πάνου. Δεν της αξίζει τέτοια τύχη. Ένα κόμμα ηλικίας 40 ετών και πλέον δεν μπορεί να γίνεται βορά στα νύχια του Τσίπρα και της παρέας του.

Αυτό πρέπει να το προσέξουν καλά στη ΝΔ γιατί αλλιώς θα οδηγήσουν εκ των πραγμάτων το κόμμα σε διάλυση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα