Δεν λέει να σταματήσει το “τροικανό καψόνι”

(Ανανεωμένο) Το σίγουρο είναι ότι ή εμείς θα βγάλουμε την ψυχή της τρόικας ή αυτοί εμάς καθώς αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η συνέχιση των διαπραγματεύσεων και το επόμενο Σαββατοκύριακο αλλά και την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γ. Στουρνάρας πήγε στον πρωθυπουργό για να του πει τι ζητούν οι τροϊανοί, που είναι κοντά σε συμφωνία και που υπάρχει εμπλοκή. Εκεί φαίνεται να συμφωνήθηκε ότι δε μπορεί να υπάρξουν οριστικές συμφωνίες πριν από το Γιούρογκρουπ, οπότε ο υπουργός θα πάει με άδεια χέρια στις Βρυξέλλες.

Όπως

δήλωσε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ”δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Είμαστε εδώ για να λύνουμε τις εμπλοκές και τα προβλήματα. Δεν θα κλείσει σήμερα το πακέτο”. «Υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα σε εκκρεμότητα. Δεν θα κλείσουμε έως την Παρασκευή» ανέφερε μετά τη συνάντηση με την τρόικα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. «Παραμένει αγκάθι το δημόσιο, για αυτό και καλέσαμε και τον κ. Μανιτάκη» σημείωσε το ίδιο στέλεχος και τόνισε: «Η τρόικα θα μείνει εδώ, η συμφωνία θα κλείσει όταν γυρίσουμε από το Eurogroup»

Η ελπίδα όλων είναι να υπάρξει συμφωνία την επόμενη εβδομάδα καθώς σε άλλη περίπτωση θα υπάρχει πρόβλημα με τις δόσεις και την αποπληρωμή ομολόγου ύψους 6 δισ. στις 20 Μαίου.

Το καλύτερο σενάριο είναι να αποφασιστεί στο Γιούρογκρουπ της 13ης Μαίου η εκταμίευση των 8,8 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα