Δεν είναι ώρες για παιχνίδια επικοινωνίας

13:52 4/4/2013 - Πηγή: Antinews

Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να γίνουν δυσκολότερα. Γνωρίζει επίσης ότι δε γλιτώνει από τους φόρους και τις περικοπές, αν και οι αντοχές του έχουν εξαντληθεί.

Έχοντας, λοιπόν, το δεδομένο της «τραγικής» ωριμότητας του Έλληνα πολίτη να αντιλαμβάνεται το δράμα που περνά, είναι περιττό να γίνεται το πολιτικό θέατρο που ζούμε εδώ και πολλούς μήνες. Το ζήσαμε και χθες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά πλέον

έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες κυρίως ο Φ. Κουβέλης και από πίσω και ο Ευ. Βενιζέλος έφτιαχναν ένα πολιτικό κλίμα σύγκρουσης. Ότι θα πάνε στο Μαξίμου, θα κάνουνε τα… μούτρα κρέας του «κακού» Σαμαρά που θέλει να επιβάλει φόρους. Ότι θα θέσουν το δίλημμα της κατάργησης του χαρατσιού με την κατάρρευση της κυβέρνησης. Ότι θα σταματήσουν την κατρακύλα της κυβέρνησης και θα πουν το «όχι» στην τρόικα. Και γενικά ότι θα μπουν σαν ταύροι στο υαλοπωλείο του Μαξίμου και όποιος τους δει θα κάνει στην άκρη.

Και μόλις βγήκαν από το Μαξίμου ξέχασαν τους λεονταρισμούς και έγιναν γατάκια καναπέως. Κι όχι επειδή πέτυχαν κάτι. Όχι επειδή έκαναν μια στοχευμένη και ποσοτικοποιημένη πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή και θα βοηθήσει τους φτωχούς και αδύναμους Έλληνες.

Αλλά προσπαθώντας να κάνουν την επικοινωνιακή διαχείριση ενός θέματος που καίει. Αυτό κάνουν επί μήνες οι κυβερνητικοί εταίροι. Διαχειρίζονται επικοινωνιακά όλες τις υποθέσεις και τελικά από ουσία μηδέν.

Πρέπει να σταματήσει λοιπόν αυτό το θέατρο του παραλόγου με τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών κάθε τρεις και λίγο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πρωτόγνωρο εγχείρημα μια τρικομματική κυβέρνηση. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να κάτσουν και οι τρεις άλλοτε «εχθροί» στο τραπέζι κι επίσης δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειριστούν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Όμως, πρέπει επιτέλους και οι τρεις να αντιληφθούν ότι η ουσία είναι η σωτηρία της χώρας κι όχι οι εντυπωσιασμοί. Ποιος θα φανεί περισσότερο ή λιγότερο «φιλολαϊκός» είναι ο άκρατος λαϊκισμός. Χειρότερος κι από τον Τσίπρα που τα υπόσχεται όλα.

Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για να παίζουν παιχνίδια επικοινωνίας αντί να κυβερνάνε. Κι αυτό ισχύει για όλους, αρχηγούς και υπουργούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα