Δεν είναι όλοι Σταθάκηδες και Φλαμπουράρηδες με τα εκατομμύρια σ’ αυτή τη χώρα

Έρχονται στιγμές στη χώρα αυτή όπου πρέπει να διαχειριστείς την πραγματικότητα και δεν μπορείς. Οφείλεις να αντέξεις την τρέλα που κυριαρχεί και που γίνεται όλο και πιο ανεξέλεγκτη. Παράλληλα, καλείσαι να αντιμετωπίσεις την ανικανότητα, το ψέμα, την ανοησία και κυρίως την εγκληματική αδιαφορία των κυβερνώντων για το λαό.

Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά και δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει. Μια έρευνα λέει ότι κατά μέσο όρο οι φόροι και οι εισφορές που πληρώνουμε ανέρχονται στο 60% του μισθού. Παίρνουμε 10 δηλαδή και

τα 6 τα παίρνει αμέσως πίσω το κράτος και τα Ταμεία χωρίς βεβαίως να σου εγγυώνται ότι θα πάρεις ποτέ σύνταξη ή χωρίς να περιμένεις σπουδαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές και άλλα κόλπα που σκαρφίζεται το κράτος για να σου τα πάρει.

Από τα υπόλοιπα 4 που σου μένουν καλείσαι να ζήσεις την οικογένειά σου, να πληρώσεις φως, νερό, τηλέφωνο, να πληρώσεις τα φροντιστήρια του παιδιού σου, να αντιμετωπίσεις απρόβλεπτες καταστάσεις, να σου μείνει και κανένα ευρώ για να… ριμαδοφάς ένα πιάτο έξω ή να πιεις έναν καφέ.

Πάμε τώρα στην απτή πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες. Λίγο πολύ υπολογίζεται ότι πολλοί από εμάς θα πρέπει να πληρώσουμε καμιά 10αριά φόρους και συνολικά ο λογαριασμός ανέρχεται κοντά στα 20 δις έως το τέλος Φεβρουαρίου που λήγουν οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε η κυβέρνηση της Αριστεράς και ο Πανούλης.

Σ’ όλα αυτά βεβαίως δεν συμπεριλαμβάνεται η επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση που αφορά βεβαίως και όσους έχουν παιδιά σε φροντιστήριο ή σε διάφορες δραστηριότητες. Ούτε μια πιθανή αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας ή περισσότερος ΦΠΑ στο μοσχάρι.

Προφανώς πολλούς Έλληνες δεν τους αφορούν όλα τα παραπάνω γιατί ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και κατά το «δόγμα Σεβαστάκη» οι ψηφοφόροι της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι έχοντες και επομένως να πληρώνουν και φόρους. Άμα είσαι χωρίς σπίτι, χωρίς εισόδημα, χωρίς ασφαλιστικό ταμείο, χωρίς παιδιά σε ιδιωτικό ή φροντιστήριο προφανώς και δεν κόπτεσαι ιδιαίτερα για τους φόρους και προφανώς είσαι… ΣΥΡΙΖΑ. Άραγε όλοι οι Συριζαίοι είναι ανεπάγγελτοι, μαγκούφηδες, άκληροι και τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας που δεν έχουν και ιδιαίτερη ζέση για τα μέτρα που έρχονται και τους φόρους που πρέπει να επιβληθούν;

Ότι κι αν συμβαίνει η χώρα βιώνει αυτή την πρωτόγνωρη τρέλα. Ποτέ άλλοτε στα χρόνια του Μνημονίου δεν αισθάνθηκε τόσο πολύ πιεσμένος ο Έλληνας. Μοιάζει με τη Ζώνη του Λυκόφωτος, μοιάζει με το ψυχιατρείο όπου ο καθένας λέει ό,τι τρέλα του κατέβει και περιμένει από τους άλλους να ακολουθήσουν.

Πόσο πιθανό είναι άραγε να ακολουθήσει αυτή τη φορά ο Έλληνας; Μήπως μια γενικευμένη στάση πληρωμών είναι προ των πυλών και δικαιολογημένη; Όχι, δε λέμε να μην πληρώσει ο κόσμος τα χρέη του, άλλωστε εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες τζαμπατζήδες και λουφαδόροι της ζωής όπως είναι οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε ότι η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον μόνο μια στάση πληρωμών εξαναγκαστική θα μπορέσει να ταρακουνήσει όλο το σύστημα.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση της αριστεράς που θα καταργούσε φόρους και θα έβγαζε λεφτά από φοροδιαφυγή, κάτι αόριστες λίστες και κάποιους άδηλους μεγαλο-οφειλέτες πιστεύει ότι μέχρι τον Μάρτιο μπορεί να εισπράξει από τους πολίτες το 10% του ελληνικού ΑΕΠ, τότε καλύτερα να πάει στον ψυχίατρο. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του τότε έχουν μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα και καλό είναι να κοιταχτούν σε κανένα γιατρό.

Τους το λέμε για να το καταλάβουν. Όσο σχεδιάζουν φόρους και «ισοδύναμα» της ανοησίας τόσο πλησιάζουν προς την κατάρρευση όλου του οικοδομήματος. Μαζί θα πέσουν κι αυτοί που νομίζουν ότι η διακυβέρνηση είναι… πρέφα με τους φίλους στο καφενείο.

Δεν είναι όλοι Σταθάκηδες και Φλαμπουράρηδες με τα εκατομμύρια σ’ αυτή τη χώρα. Και δεν είναι όλοι οι φτωχοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια στιγμή θα εκραγούν και ποιος σώζει τους διπλανούς. Κάποια στιγμή το «ζωντανό», το «υποζύγιο» θα ξυπνήσει μονομιάς και θα ’ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα