Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα στη Νέα Δημοκρατία

(Ανανεωμένο) Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα στη Νέα Δημοκρατία την ώρα που η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση και ο Τσίπρας έναν ικανό αντίπαλο. Δύο εβδομάδες μετά το φιάσκο των εκλογών κι ακόμη στη Συγγρού τσακώνονται για το ποιος φταίει περισσότερο, πότε θα γίνουν εκλογές, ποια εταιρεία

είναι η καλύτερη και ποιος είναι ο πιο μάγκας υποψήφιος πρόεδρος.

Δύο ημέρες μετά το Βατερλό του Τσίπρα με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στη Νέα Δημοκρατία ακόμη δεν είναι σε θέση να καθορίσουν τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Την Τρίτη συνεδριάζει η Κ.Ο. του κόμματος με τον Πλακιωτάκη υπηρεσιακό και τους τέσσερις να «σφάζονται» για ανόητες και εκτός τόπου και χρόνου υποθέσεις. Έχει περάσει τόσος καιρός και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποια είναι πιο αξιόπιστη εταιρεία αλλά ούτε και πότε θα γίνουν εκλογές. Ακόμη και η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ τη Δευτέρα δεν κατέληξε πουθενά και η βαλίτσα πάει όλο και πιο μακριά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Ευ. Μεϊμαράκης όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητούν πρώτα να βρεθεί πλήρως αξιόπιστη εταιρεία και μετά να αποφασιστεί η διενέργεια εκλογών ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο. Ουσιαστικά δεν αποκλείουν την παράταση, αν και κανείς δεν ξέρει αν και αυτή η ημερομηνία θα τηρηθεί ή θα υπάρξει οριστική αναβολή.

Από την άλλη Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης ζητούν οι εσωκομματικές εκλογές να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου έστω και χωρίς υπολογιστές αλλά χειρόγραφα. Ωστόσο οι κόντρες καλά κρατούν και σήμερα ήταν η πλευρά Μεϊμαράκη που πυροδότησε το κλίμα.

Λίγο πριν τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, Θ. Αμπατζόγλου, με επιστολή του προς τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ζητούσε εξηγήσεις για τον λόγο που δεν έχει κατατεθεί μήνυση κατά της προηγούμενης εταιρείας αλλά και για το κώλυμα που έχει δηλώσει ο γραμματέας του κόμματος.

Κάπου εκεί πλακώθηκαν και ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου του κόμματος αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Για σκεφτείτε όλο το σκηνικό: Ο Τσίπρας διαλύει τα πάντα, είναι στο χείλος του γκρεμού, η κυβέρνησή του παραπαίει, δημιουργεί διπλωματικά επεισόδια με τους Τούρκους, και ταυτόχρονα «ζαχαρώνει» τον Λεβέντη για να τον κάνει δεκανίκι του και στη ΝΔ τσακώνονται ο Μεϊμαράκης με τον Παπαμιμίκο. Μα ποιοι είναι αυτοί οι τύποι που προσβάλλουν τόσο την ιστορική παράταξη; Είναι δυνατόν να μην έχει αποφασιστεί τι θα γίνει στη ΝΔ τόσο καιρό και να αφήνουν τον Τσίπρα να παίζει μπάλα μόνος τους... και να βάζει κι αυτογκόλ στο τέλος;

Ποιος Νεοδημοκράτης θα πάει να ψηφίσει όταν βλέπει όλο αυτό το χάλι; Υπεύθυνοι είναι ασφαλώς όσοι έχουν στήσει αυτή την τεχνητή ξεφτίλα προκειμένου να απαξιώσουν τη διαδικασία εκλογής προέδρου και στο τέλος να αποφασιστεί Συνέδριο και αλλαγή της διαδικασίας. Οι μηχανισμοί εντός της ΝΔ στήνουν βρόμικα παιχνίδια αδιαφορώντας για την απαξίωση σε ένα κόμμα που θα έπρεπε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Η χώρα κινδυνεύει και η ΝΔ είναι έρμαιο του κάθε Μεϊμαράκη, Αμπατζόγλου και Παπαμιμίκου. Φτάνει πια η κατηφόρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα