Δεκανίκια του Τσίπρα κι επισήμως

Οι μάσκες στην κεντροαριστερά έπεσαν. Αποκαλύφθηκαν στο debate ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να παραμείνει ο Τσίπρας αιώνια στην εξουσία και οι ίδιοι να είναι τα δεκανίκια του, έστω και χωρίς να συνεργαστούν μαζί του.

Οι δύο επικεφαλής των κομμάτων, από τους 9 υποψήφιους που διεκδικούν την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, αποκάλυψαν τη μυστική συμφωνία τους.

Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, προς έκπληξη όλων που νόμιζαν ότι είναι στα μαχαίρια, αποκάλυψαν ότι θέλουν να συνεχίσουν

να είναι… βλαχοδήμαρχοι στα μικρά κόμματά τους αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να αλωνίζει. Μια ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη η οποία απευθυνόταν και στους δύο έβγαλε και τη μεγάλη είδηση. Ρωτήθηκαν αν την επόμενη ημέρα των εκλογών θα ενοποιηθούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού ώστε ο νέος ηγέτης να έχει έναν, ενιαίο φορέα κι όχι ένα συνονθύλευμα προσωπικών στρατηγικών.

Φώφη και Σταύρος, λες και ήταν προσυνεννοημένοι απάντησαν ότι δεν θα διαλύσουν τις Κ.Ο. τους σαμποτάροντας έτσι την προσπάθεια που έγινε εξαρχής για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς που θα έφερνε πίσω τα… κορόιδα που πήρε ο Τσίπρας. Όλη η προσπάθεια που θα έχει κατάληξη τη 12η και 19η Νοεμβρίου είχε ένα και μοναδικό σκοπό. Να υπάρξει ενότητα όλων των δυνάμεων του χώρου, να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας και ο αρχηγός που θα εκλεγεί να μην είναι διακοσμητικός.

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θέλουν να συνεχίσουν να είναι αυτό που όλοι βλέπουμε. Ένα ΠΑΣΟΚ με τη Φώφη που θα παραμείνει καθηλωμένο στο 6% και ο Τσίπρας με τον Κυριάκο θα τους… γλεντάνε. Κι ένα Ποτάμι που οι δημοσκοπήσεις το θέλουν στο 1,5% και πολύ του είναι. Φτιάχνουν έναν ενιαίο φορέα δηλαδή αλλά αυτοί θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σαν αρχηγοί και στη Βουλή να είναι μια Βαβέλ. Είναι απλά ένα κανονικό σαμποτάζ στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 ημέρες και φέρει την υπογραφή της Γεννηματά και του Θεοδωράκη που δεν θέλουν να χάσουν τα προσωπικά καπετανάτα τους.

Μα δεν καταλαβαίνουν ότι μ’ αυτό που έκαναν απαξιώνουν την προσπάθεια που έγινε για να ψηφίσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος; Μα δεν καταλαβαίνουν ότι οι πολίτες ζητούν ανανέωση κι όχι τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες προσωπικές στρατηγικές; Αν ήταν έτσι το ΠΑΣΟΚ θα ήταν πρώτο κόμμα και το Ποτάμι θα έπαιρνε 15%. Δεν καταλαβαίνουν ότι όσο μένουν καθηλωμένα εξυπηρετούν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ; Εκτός κι αν το καταλαβαίνουν αλλά το θέλουν έτσι προκειμένου να μη χάσουν τις θεσούλες τους στο Κοινοβούλιο.

Από την αρχή είχαμε πει ότι η δημιουργία ενός ισχυρού τρίτου πόλου θα έκοβε δυνάμεις από τον Τσίπρα και θα έδινε μια διέξοδο στον κόσμο. Ειδικά αν αυτό το νέο κόμμα δεν ήταν απλά η νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ αλλά κάτι εντελώς καινούργιο σε πρόσωπα και ιδέες.

Η κυρία Φώφη, αρχηγός του τρίτου κόμματος στη Βουλή και ο κ. Θεοδωράκης, αρχηγός ενός θολού Ποταμιού γεμάτου από θολωμένα μυαλά, έστησαν το δικό τους προσωπικό σόου. Θα τους κρίνει η ιστορία και κυρίως θα τους κρίνουν όσοι πάνε να ψηφίσουν γιατί ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα