Ποινή κάθειρξης 19 ετών στον Άκη Τσοχατζόπουλο

Το δρόμο προς τις φυλακές – εκτός και αν ανασταλεί αύριο η ποινή του – έδειξαν εκ νέου οι δικαστές του Εφετείου στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, στον μοναδικό μαζί με τη λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί μόλις κατά ένα χρόνο η ποινή του και πλέον να αναμένει την αυριανή συνεδρίαση ώστε να κάνει μια – πιθανόν απέλπιδα – προσπάθεια

αναστολής. Σημαντικά επίσης μειώθηκαν οι ποινές των Βίκυς Σταμάτη (δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο) και Αρετής Τσοχατζοπούλου, από τα 12 στα 8 χρόνια καθώς τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό. Στη σύζυγο του πρώην υπουργού το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία 4-1 και θα περιμένει και αυτή αύριο να μάθει αν θα οδηγηθεί εν νέου στις φυλακές.

Αναλυτικά οι ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο είναι οι έξης:
Άκης Τσοχατζόπουλος: 19 χρόνια κάθειρξη
Αστέριος Οικονομίδης: 8 χρόνια κάθειρξη
Φρόσω Λαμπροπούλου: 12 χρόνια κάθειρξη
Νίκος Ζήγρας: 4 χρόνια φυλάκιση
Γιώργος Σαχπατζίδης: 9 χρόνια κάθειρξη
Αρετή Τσοχατζοπούλου: 8 χρόνια κάθειρξη
Βίκυ Σταμάτη: 8 χρόνια κάθειρξη

Ιωάννης Σμπώκος: 8χρόνια κάθειρξη

Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα: 5 χρόια κάθειρξη

Νίκος Γεωργουλάκης: 6 χρόνια κάθειρξη

Παναγιώτης Σταμάτης: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης

Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: 6 χρόνια κάθειρξη

Γκούντρουν Μόλντενάουερ: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης

Νίκος Καρατζάς: 4 χρόνια φυλάκιση

Γιώργος Κωνσταντάτος: 6 χρόνια κάθειρξη

Ελαφρυντικά

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε ελαφρυντικά στους 14 εκ των 16 καταδικασθέντες για την υπόθεση δηλαδή δεν αναγνωρίστηκαν στους Άκη Τσοχατζόπουλος και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Μάλιστα παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου στον πρώην γραμματέα εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το Δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί στις 10:30 για να εξετάσει τα αιτήματα αναστολής, ενώ μέχρι τότε όλοι οι παριστάμενοι στο δικαστήριο θα κρατηθούν στο Μεταγωγών.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα