Χυδαία επίθεση από τον Σλοβάκο πρωθυπουργό: «Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα»

20:13 2/3/2016 - Πηγή: Antinews

Χυδαία επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε, για μία ακόμα φορά, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, επικεντρώνοντας μάλιστα τις βολές του στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hospodarske noviny, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός δήλωσε πως έφτασε η ώρα που η Ελλάδα μπορεί να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Φτάσαμε στο σημείο που η Ελλάδα

είναι πιθανό να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη για την προσφυγική κρίση στον Αλέξη Τσίπρα.

«Τσίπρα, θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα», τόνισε ο Φίτσο, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την Γευγελή, περιοχή που έχει «θωρακιστεί» από αστυνομικούς και στρατιώτες για να αποφευχθεί η είσοδος μεταναστών και προσφύγων.

Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας είχε ζητήσει τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα «δεν πληροί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Φίτσο, η Ελλάδα «δημιουργεί τεράστια προβλήματα», γι' αυτό και, όπως είπε, «ήρθε η ώρα να γίνουν σκέψεις για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τους θεσμούς αυτούς».

Απαντώντας στη νέα επίθεση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για μικροπολιτικές τακτικές της Μπρατισλάβας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα απάντησε ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου θέματος δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και συμπλήρωσε: «Τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές προφανώς γίνονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά ουσιαστικά βλάπτουν όχι μόνο τη Σλοβακία και τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την ίδια την Ευρώπη».

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα