Χωρίς δικαίωση οι νεκροί της Marfin

Μπορεί την επικαιρότητα να την απασχολεί η... κομμένη γράνα του Βύρωνα Πολύδωρα όμως υπάρχουν και ειδήσεις που αξίζουν να βγαίνουν μπροστά παρά το γεγονός ότι σκοπίμως θάβονται. Μία από αυτές λέει το εξής:

«Αθώους έκρινε με ομοφωνία το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τους κατηγορούμενους για την τραγική υπόθεση της Marfin και την εμπρηστική επίθεση κατά του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2010 Η δίκη για την υπόθεση της Marfin

άρχισε καθυστερημένα, έξι χρόνια αφότου πραγματοποιήθηκε ο εμπρησμός της τράπεζας στις 5 Μαΐου του 2010, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις νέοι άνθρωποι. Και τώρα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξέδωσε το πόρισμά του: ο βασικός κατηγορούμενος, 34χρονος Θ. Σίψας κρίνεται αθώος. Το ίδιο και ο 34χρονος Π. Ανδρεάδης ή Αντρέεβ που κατηγορούνταν για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» που έγινε την ίδια ημέρα κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων. Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, από κανένα αποδεικτικό στοιχείο της διαδικασίας δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για την ανάμειξη των κατηγορουμένων στις εμπρηστικές επιθέσεις.

Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της δίκης κανένας μάρτυρας δεν αναγνώρισε τους κατηγορουμένους ως δράστες των επιθέσεων. Οι ίδιοι αντιμετώπιζαν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας. Αλλά πέρασαν 2.329 ημέρες μέχρι να καθίσουν στο εδώλιο, πράγμα που έγινε για πρώτη φορά στις 19 Σεπτεμβρίου του 2016».

Οι τρεις νεκροί της Marfin, λοιπόν, δεν δικαιώνονται για ακόμη μια φορά. Μπορεί πράγματι να είναι αθώοι οι δύο. Μπορεί να είναι και ένοχοι αλλά χωρίς αποδείξεις δεν μπορεί κανείς να τους κλείσει μέσα. Όμως, τι θα πει το πολιτικό σύστημα, το κράτος, η Δικαιοσύνη στους γονείς των παιδιών που κάηκαν ή πνίγηκαν στο κτίριο που έβαλαν φωτιά οι μπαχαλάκηδες; Πότε θα ηρεμήσουν οι ψυχές του Νώντα, της εγκυμονούσας Αγγελικής και της Παρασκευής; Πότε θα υπάρξει δίκαιο για ένα έγκλημα που σημάδεψε τη Μεταπολίτευση αλλά δεν είχε την τύχη να είναι... αριστερό; Για φανταστείτε να γινόταν δίκη για τον Γρηγορόπουλο και να έβγαιναν όλοι αθώοι. Θα καιγόταν ή όχι η Αθήνα και όλη η Ελλάδα από τους αριστερούς;

Αυτή είναι η Ελλάδα μας... δυστυχώς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα