Χιλιάδες Ευρωπαίοι ζητούν τρόφιμα για να επιβιώσουν


Οι άπορες οικογένειες και οι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εξαρτώνται από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός για τις βασικές ανάγκες τους, όπως τροφή, νερό και στέγη, γίνονται όλο και περισσότεροι. Ενώ η Γερμανία δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την κρίση, η ανεργία και η λιτότητα σε χώρες όπως η Ισπανία κάνουν το πρόβλημα ακόμη πιο σοβαρό.
Τα δύο τρίτα των εθνικών τμημάτων του Ερυθρού Σταυρού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αρχίσει τη διανομή της επισιτιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τον επικεφαλής

του διεθνούς οργανισμού των ομάδων ενίσχυσης – αυτό είναι ένα σημάδι ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Ο Yves Daccord, Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, δήλωσε ότι η διανομή τροφίμων είχε να φτάσει στα σημερινά επίπεδα από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Η σχετική οικονομική ισχύς της Γερμανίας δεν έχει αυξήσει την άνοδο της ζήτησης για τρόφιμα στην χώρα. Αντίθετα, ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός υποστηρίζει 3 εκατομμύρια Ισπανούς με την επισιτιστική βοήθεια. Ο Daccord είπε ότι η ανάγκη στην Ισπανία ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο οργανισμός έχει αρχίσει να ζητά δωρεές όχι μόνο για ξένες, αλλά και για εγχώριες επιχειρήσεις.

Η μεσαία τάξη πλήττεται περισσότερο
Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και την Ερυθρά Ημισέληνο παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάγκη τροφίμων. Μόνο τον περασμένο χρόνο, ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός παρείχε 33 εκατομμύρια κιλά τροφίμων στους απόρους. Υποστήριξε, επίσης, 21.500 άτομα είτε παρέχοντάς τους νερό και ηλεκτρική ενέργεια, είτε συνεισφέροντας στην πληρωμή του ενοικίου.
Το τμήμα του οργανισμού στη Ρουμανία λειτουργεί ένα πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από το 2009. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, σύμφωνα με την ομάδα βοήθειας, ένας αριθμός που αποτελεί το 14% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Το ποσοστό σχετικής φτώχειας στη Ρουμανία είναι επίσης τρομακτικά υψηλό, στο 40%. Πέρυσι, ο ρουμανικός Ερυθρός Σταυρός διένημε περισσότερα από 500.000 κιλά τρόφιμα σε περισσότερες από 81.000 άπορες οικογένειες.
Η οργάνωση IFRC σημείωσε, επίσης, μία αύξηση της φτώχειας στις πρώην μεσοαστικές οικογένειες και άτομα. Στην Ιταλία, η ομάδα σημείωσε μια αύξηση των αστέγων των μονογονεϊκών οικογενειών, «ιδιαίτερα διαζευγμένων ανδρών που καταλήγουν φτωχοί στους δρόμους, πασχίζοντας να επιβιώσουν, διατηρώντας παράλληλα την υποστήριξη των παιδιών και των πληρωμών διατροφής».

http://www.spiegel.de/international/europe/food-distribution-at-european-red-cross-at-greatest-level-since-war-a-888182.html

Keywords
Τυχαία Θέματα