Χειροπέδες σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

Σε… χειροπέδες κατά τουλάχιστον τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οδηγούν οι έρευνες του Αρείου Πάγου, οι μαρτυρίες πρώην και νυν στελεχών της οργάνωσης, το «βαλιτσάκι» της Αντιτρομοκρατικής που έχει καταγράψει συνομιλίες, ώρες και τοποθεσία που βρίσκονταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων και εγκληματικών πράξεων.

Οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης που όμως, όπως λένε γνωρίζοντες, έχει ακόμη πολύ ψωμί. Οι

τέσσερις βουλευτές και αρκετά μεσαία στελέχη της Χ.Α. εμπλέκονται σε υποθέσεις οργάνωσης επιθέσεων και άλλων έκνομων πράξεων που καθιστούν αυτόματα το ναζιστικό κόμμα «εγκληματική οργάνωση».

Τα στόματα έχουν ανοίξει για τα καλά και πλέον θύτες (Χρυσαυγίτες) και θύματα (μετανάστες και Έλληνες) προσέρχονται να μιλήσουν και να περιγράψουν όχι μόνο ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα, όχι μόνο τάγματα εφόδου αλλά και ιστορίες με προστασία και μπραβιλίκια αλλά και συνεργασία Χρυσαυγιτών με Πακιστανούς προκειμένου να πουλάνε οι δεύτεροι στις λαϊκές προϊόντα και να δίνουν χρήματα στην οργάνωση.

Σε ότι αφορά το μέτωπο της χρηματοδότησης του κόμματος, φαίνεται ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για επιχειρηματίες, κυρίως από την περιοχή του Πειραιά, που έδιναν χρήματα στο κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου.

Σε ότι αφορά τον Ρουπακιά και τη δολοφονία Φύσσα, δύο γυναίκες – αυτόπτες μάρτυρες έρχονται να διαψεύσουν την απολογία του. Την ώρα που ο Γιώργος Ρουπακιάς στην απολογία του υποστήριξε πως δέχτηκε επίθεση και αναγκάστηκε να πιάσει τον σουγιά που είχε στο αυτοκίνητό του για να αμυνθεί, οι μαρτυρίες δυο γυναικών που είδαν το φονικό μπροστά στα μάτια τους, έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα της υπόθεσης.

Βρίσκονταν σε παγκάκι κοντά στη στάση του λεωφορείου εκείνο το μοιραίο βράδυ της 17ης προς τη 18η Σεπτεμβρίου. Και οι δυο κατέθεσαν ότι μαζί με τον Ρουπακιά, στο σημείο της συμπλοκής, έφτασε και ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι. Ήταν ο συνοδηγός του στο αυτοκίνητο που μπήκε ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη.

Μέχρι σήμερα, η παρουσία αυτού του άνδρα δεν ήταν γνωστή. Την παρουσία του δεν είχαν αναφέρει ούτε οι αστυνομικοί ούτε και ο ίδιος ο δράστης, κάτι που γεννά πολλά ερωτήματα.

Χαμός στη Βουλή

«Θα έπρεπε να μελετά τους φακέλους προτού προσέλθει στην αίθουσα γιατί αυτός ο περίφημος φάκελος του κ. Δένδια με τις 32 υποθέσεις δεν αφορά στην Χ.Α. Περιέχονται ακόμα και περιπτώσεις επιθέσεων μελών του ΠΑΜΕ στην αστυνομία, ακόμα και περίπτωση μέλους μας που ξυλοκοπήθηκε και έκανε μήνυση», ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης απαντώντας στον Μάκη Βορίδη στη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ για εξωθεσμική παρέμβαση. «Δεν είχαμε απλά προαναγγελία ερεύνης προτού τελεστεί το έγκλημα, είχαμε προαναγγελία δίωξης και εν συνεχεία μιλήσατε για μαζικές προφυλακίσεις βουλευτών. Μήπως επιθυμείτε να μας τουφεκίσετε;” τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη.

“Η Χ.Α. είναι καθαρή σαν διαμάντι και θα το αποδείξει η έρευνα” επεσήμανε ο Ηλίας Κασιδιάρης, λέγοντας ότι με “αυτά και μ’αυτά ξεχάστηκε το μνημόνιο”.

Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα της Βουλής τόνισε πως αν τα κόμματα δεν συνεργαστούν ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή τότε φοβάται πως θα υπάρξουν και άλλα θύματα, θα υπάρξει και άλλο αίμα στους δρόμους. Μάλιστα όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου τον ρώτησε αν γνωρίζει κάτι και έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά, ο κ.Χρυσοχοΐδης απάντησε πως δεν γνωρίζει θεωρίες συνωμοσίας, αλλά αν παραμείνουν ελεύθεροι οι μαχαιροβγάλτες θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα