Μπαμπουίνοι με τηλεκοντρόλ

Βρέθηκε ο χαμένος κρίκος ανάμεσα στον πίθηκο και τον άνθρωπο: Βλέπει YouTube και πληρώνει για να βλέπει κακοποίηση ΑμεΑ

Του Παναγιώτη Λιάκου

Πριν από δύο τρεις δεκαετίες ήταν εμπεδωμένη η πεποίθηση ότι ο τηλεκατιμάς των τηλεκατιμάδων ήταν κυρίως τα ριάλιτι του Μικρούτσικου, οι εκπομπές της Αννίτας Πάνια, της Σίας Λιαροπούλου, της Νατάσσας Ράγιου και του Φίλιππου Καμπούρη, τα Ερωτοδικεία, τα «Χρυσά Κουφέτα», οποιαδήποτε εκπομπή του Καναλιού 29 με τους πασοκικούς αρχανθρώπους, οι οργίλες παρλάτες του Βασίλη Λεβέντη

και άλλα συναφή. Η αλήθεια είναι ότι όντως έκαναν τη «δουλειά» τους όλα τούτα τα τηλεοπτικά υποπροϊόντα και συνέβαλαν τα μάλα στην αποκολοκύνθωση και στον υποβιβασμό της νοημοσύνης των Ελλήνων. Ωστόσο, ο πανδαμάτωρ χρόνος απέδειξε ότι ναι μεν αποτέλεσαν μαύρες σελίδες στην πολυχιλιετή διαδρομή του ελληνικού πολιτισμού, αλλά η διαδικτυακή μετεξέλιξή τους ξεπερνά σε βοθρίλα, καφρίλα και ξεφτίλα τις τηλεοπτικές εκπομπές που… πρωτοπόρησαν στην παρακμή.

Τα παραπάνω γράφονται με αφορμή τη σύλληψη ενός τύπου που έφερε το παρατσούκλι «Hayate» και έκανε εκπομπές στο ΥouΤube, στις οποίες ξυλοφόρτωνε, κακοποιούσε και εξευτέλιζε άτομα με νοητική υστέρηση. Συνελήφθη και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων, της σωματικής βλάβης αδύναμων ατόμων και της απειλής, με την επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, λόγω της αναπηρίας των θυμάτων.

Αν υποστεί κάποιος τη βάσανο να παρακολουθήσει έστω και λίγα λεπτά της ώρας αυτού του διαδικτυακού κοπρώνα, θα μείνει άναυδος με τις δυνατότητες που έχει το ανθρώπινο είδος να κάνει άλματα προς τα πίσω και να υιοθετεί συμπεριφορές που δεν αρμόζουν ούτε σε αμοιβάδες. Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι ακόμα χειρότεροι και πιο άρρωστοι, ψυχικά και ηθικά, από τον «Hayate» είναι οι μπαμπουίνοι, που όχι μόνο παρακολουθούσαν συστηματικά αυτές τις αθλιότητες, αλλά πλήρωναν κιόλας για να κακοποιούνται τα άτομα με νοητική υστέρηση. Είναι κοινωνική ανάγκη να εντοπιστούν αυτοί οι επικίνδυνοι σαδιστές και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Οι μπαμπουίνοι με τα τηλεκοντρόλ, τα τάμπλετ και τους φορητούς υπολογιστές, που πληρώνουν για να βασανίζονται και να εξευτελίζονται συνάνθρωποί τους, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών τους.

The post Μπαμπουίνοι με τηλεκοντρόλ appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα