Ταύτιση δημοκρατίας και ασυδοσίας

20:34 9/2/2024 - Πηγή: Antinews

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Διαβάζω σε άρθρο του «Βήματος» με αφορμή τον συλληφθέντα youtuber που ευτέλιζε ΑμεΑ: «Οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν ευλαβικά τα streams του “Hayate” και που ταυτόχρονα συντάσσονταν με εκστρατείες ακύρωσης διασημοτήτων για μικρότερα παραπτώματα δεν ήταν λίγοι. Και ακόμα κι αν αιτιολογούσαν στον εαυτό τους αυτή την αντίφαση υποστηρίζοντας ότι το περιεχόμενο του “Αρχηγού” δεν διέφερε και πολύ από τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής trash TV ή ότι

ο αθυρόστομος gamer ήταν στο βάθος προστατευτικός με τα άτομα που εκμεταλλευόταν για τα κλικ, ίσως ο πραγματικός λόγος να ήταν απλώς ότι όλα αυτά συνέβαιναν στο internet. Στον μη-τόπο όπου τα πάντα γίνονται κάπως ειρωνικά, όπου οι πράξεις δεν κρίνονται με τους όρους του πραγματικού κόσμου…».

Μου είχαν δείξει σχετικά βίντεο άτομα που δεν το περίμενα ότι θα παρακολουθούσαν -έστω «για χαβαλέ»- τέτοιο υλικό. Έκτοτε μου προβλήθηκε μια φορά ως προτεινόμενο ένα βίντεο με τίτλο «Η MABY ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΖΙΑΒΥ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΚΑΤΣΟΥ!» (μπορείτε να καταλάβετε τον αναγραμματισμό εύκολα). Εννέα μήνες πριν είχε γραφτεί κάτω από το εν λόγω βίντεο το σχόλιο: «Πραγματικά νομίζω πως πρέπει να επέμβει ένας εισαγγελέας και η αστυνομία… Είναι απαράδεκτα αυτά που δείχνετε!!!», το οποίο πολλοί επικρότησαν. Δόθηκαν και απαντήσεις, όπως: «Δημοκρατία έχουμε, οπότε μπορούν να δείχνουν ό,τι θέλουν» ή το πιο ειρωνικό «Όλα στον Εισαγγελάτο!».

Πλάκα πλάκα, αν βγάλεις συμπεράσματα από τη μικρή ανταλλαγή απόψεων γύρω από ένα υποκουλτουριάρικο προϊόν στο διαδίκτυο, προκύπτουν τα ίδια στα οποία καταλήγεις και εκκινώντας από σοβαρότερες αφορμές:

– Η πλειοψηφία εχθρεύεται ανοιχτά κάποιους «νεωτερισμούς» που προσβάλλουν την αισθητική της.

– Η πλειοψηφία θα ήθελε και καταστολή με συνοπτικές διαδικασίες, όταν η αισθητική της ισοπεδώνεται.

– Το κράτος αργεί να επέμβει και δεν είσαι πάντα σίγουρος ότι το κάνει με τη μέγιστη προθυμία.

– Η ταύτιση δημοκρατίας και ασυδοσίας δεν είναι τόσο περιθωριακό σφάλμα εν Ελλάδι, αλλά εμφανέστατα ένα αρκετά ζωντανό απομεινάρι της… μονίμως νεκραναστημένης ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ! Εισάγεται ακόμα ως επιχείρημα κι εκεί που δεν το έσπειραν!

The post Ταύτιση δημοκρατίας και ασυδοσίας appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα