Άξιος ο μισθός και του πρωθυπουργού και του συμβούλου

Λίγες ημέρες αφ’ ότου έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής του κινήματος «δεν πληρώνω διόδια», διορίστηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού γίνεται γνωστή μια άλλη είδηση.

Ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος υπέγραψε απόφαση η οποία επί της ουσίας ανοίγει το δρόμο για να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Αγιο Στέφανο. Δηλαδή νέες επιβαρύνσεις σε όσους κινούνται στην περιοχή αυτή. Και δεν κάνουμε κριτική για το αν πρέπει να δημιουργηθούν διόδια

ή αν πρέπει το κράτος να φτιάχνει μόνο του τους δρόμους ώστε να μη χρειάζεται να τους πληρώνουν οι πολίτες. Η ύπαρξη ή όχι διοδίων δεν είναι ένα ερώτημα που πρέπει να γίνει μιας και σε όλο τον κόσμο υπάρχουν τέτοιοι σταθμοί. Σε μια φτωχή χώρα που δεν έχει να πληρώσει για υποδομές και τις φτιάχνουν ιδιώτες έναντι ανταλλαγμάτων δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από πολλά διόδια.

Θα πρέπει ίσως να συζητήσουμε που μπαίνουν σταθμοί, πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η επιβάρυνση κι αν οι δρόμοι ανταποκρίνονται σ’ αυτά που πληρώνουν οι πολίτες.

Το θέμα μας είναι άλλο, και είναι η υποκρισία σε όλες της τις εκφάνσεις. Αυτός που σήκωνε τις μπάρες, προκαλούσε επεισόδια, συγκέντρωνε κόσμο στα διόδια να είναι τώρα πρωθυπουργικός σύμβουλος, να πληρώνεται δηλαδή απ’ όλους εμάς που… πληρώνουμε διόδια.

Να παίρνει μισθό που του δίνουμε όλοι εμείς που δεν σηκώνουμε τις μπάρες, είμαστε νομοταγείς πολίτες παρ’ όλο που συχνά λέμε ότι έχουν γίνει καραμπινάτες αδικίες.

Και είναι προφανές ότι ο εν λόγω επαναστάτης του γλυκού νερού, παίρνει αποφάσεις για την εφαρμοζόμενη πολιτική, για τα διόδια, τους νέους δρόμους κ.λπ. Συνάδελφος του Καρανίκα είναι, επομένως όλο και κάποιο αντικείμενο εργασίας θα έχει στο Μαξίμου.

Και να φανταστούμε ότι μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει την εξουσία και την κουτάλα ο εν λόγω επαναστάτης θα επιστρέψει στο θεάρεστο έργο της… άρσης των μπαρών και της «αποκάλυψης» των αδικιών στους ελληνικούς δρόμους.

Ίσως δε να δούμε τον Αλέξη Τσίπρα στο πλευρό του να πηγαίνουν στα «αριστερά» διόδια του Αγίου Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης και να κάνουν δηλώσεις κατά της ανάλγητης κυβέρνησης που τότε θα έχει την εξουσία. Άξιος ο μισθός και του πρωθυπουργού και του συμβούλου. Και άξιοι όλοι εμείς που τους επιτρέπουμε να μας εξαπατούν, να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας, να μας θεωρούν ηλίθιους. Εκτός κι αν έχει δίκιο ο Πάγκαλος που λέει ότι είμαστε χώρα ηλιθίων.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άξιος,axios