Αθήνα και δανειστές οδηγούνται σε οριστική ρήξη

16:25 6/2/2015 - Πηγή: Antinews

Ραγδαίες και απρόβλεπτες είναι πλέον οι εξελίξεις καθώς Αθήνα και δανειστές οδηγούνται σε οριστική ρήξη και επιβεβαιώνονται τα σενάρια για μια κυβέρνηση που νομίζει ακόμη ότι η οικονομία είναι το τρενάκι του Καμμένου. Την ίδια στιγμή που Τσίπρας και Καμμένος αγκαλιάζονταν στη Βουλή

για να δείξουν πόσο ισχυρή ομάδα είναι, το Βερολίνο έδινε διορία 5 ημερών, μέχρι το Γιούρογκρουπ της 11ης Φεβρουαρίου.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει τα σχέδιά της για το πρόβλημα του χρέους της πριν το έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ.

Ουσιαστικά ο Σόιμπλε δείχνει ότι δεν τον τούμπαρε ο Βαρουφάκης με τα πουκάμισά του και ρίχνει το μπαλάκι στην πλευρά της Ελλάδας. Η απάντηση της Αθήνας ήρθε λίγη ώρα αργότερα, καθώς κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν θα συμφωνήσει σε καμία συμφωνία που να σχετίζεται με το μνημόνιο στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα πάντα με τον αξιωματούχο, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ζητήσει μία «συμφωνία - γέφυρα» μέχρι να παρουσιάσει το συνολικό σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος - αίτημα πάντως που έχει ήδη απορρίψει ο Σόιμπλε.

Με αυτά τα δεδομένα η ρήξη είναι προ των πυλών κι ενώ την Κυριακή ο Τσίπρας θα πρέπει να παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις που όπως διαρρέουν, θα είναι ίδιες με τις εξαγγελίες προεκλογικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει ζητήσει να μην υπάρξουν μέτρα που θα εκτροχιάσουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Μια μονομερής ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας θα αποτελέσει «casus belli» για τους δανειστές οι οποίοι έχουν ένα ακόμη άσο στα χέρια τους. Τη ρευστότητα από τον ELA. Αν κόψουν κι αυτή τη φιάλη οξυγόνου τότε η Ελλάδα πεθαίνει.

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να κάνει λεονταρισμούς και να δείχνει πόσο... πατριωτική στάση έχει. Όμως για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Γιατί είναι πολύ περισσότερο πατριωτικό να σώσεις τη χώρα σου παρά να την καταστρέψεις.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα