Αρκούν οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ για να έρθει η ανατροπή;

Όποιος ζητά από εμάς να κανακέψουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσία του στη ΔΕΘ, δεν ξέρει με ποιους έχει να κάνει. Είπαμε ότι η ΝΔ είναι η μόνη ευκαιρία να ξεκουμπιστεί ο Τσίπρας, όμως, το καλό της πατρίδας είναι πάνω απ’ όλα. Και το καλό της Ελλάδας σημαίνει

ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ξανακυβερνήσει έχοντας ακόμη τα βαρίδια του παρελθόντος.

Όποιος θέλει να διαβάσει για το πόσο εκπληκτικός ήταν ο Κυριάκος στη Θεσσαλονίκη, τι εντυπωσιακές εξαγγελίες έκανε και πώς θα πιστέψει ο κόσμος το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε, καλύτερα να μη διαβάσει το άρθρο. Άλλοι είναι οι γλείφτες που γράφουν μη βλέποντας το μέλλον, αδιαφορώντας για το τι θέλει η ελληνική κοινωνία.

Όταν πας στη Θεσσαλονίκη για να κάνεις το… διπλό και παίρνεις ισοπαλία δεν πρέπει να είσαι ευχαριστημένος. Όταν είσαι μπροστά 10 μονάδες και ο αντίπαλος είναι στο καναβάτσο δεν πρέπει να είσαι χαρούμενος που δεν έκανες το λάθος.

Εντάξει, ο Κυριάκος δεν έκανε λάθη στη ΔΕΘ. Πήγε, μίλησε, απάντησε κανονικά σε όλες τις ερωτήσεις αλλά… σε μια εβδομάδα από τώρα τα όσα είπε θα ξεχαστούν. Έπεα πτερόεντα. Ούτε καμιά «επανάσταση» έφερε με τα όσα είπε, ούτε κανείς σηκώθηκε από την καρέκλα του εντυπωσιασμένος από το σχέδιο της ΝΔ για την Ελλάδα. Εννοείται ότι υπάρχει χρόνος να ξεδιπλωθεί το νέο «αφήγημα» του κόμματος, όμως, αυτό που προέχει είναι να δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία που δεν θα είναι απλά αυτό που θα πάει να ψηφίσει επειδή δεν γουστάρει άλλο τον Αλέξη.

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, οι δύσμοιροι πολίτες είναι πίστη. Σαν κι αυτήν που είχαν το 2014 για τον Τσίπρα και τους κορόιδεψε. Καλώς ή κακώς, με τα ψέματα και τις ανοησίες ο Αλέξης έκανε τον κόσμο να τον πιστέψει.

Αυτή τη φορά ο Κυριάκος χρειάζεται αυτή την εμπιστοσύνη αλλά με βάση το σύμφωνο αλήθειας που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ. Όμως, κινδυνεύει να εγκλωβιστεί και ο ίδιος στις υποσχέσεις του. Κανείς δεν του είπε να πάει και να υποσχεθεί μειώσεις φόρων και περικοπές δαπανών από το δημόσιο. Αυτό που θέλει αρχικά ο λαός είναι ένα συμβόλαιο αλήθειας και εμπιστοσύνης και μετά τα υπόλοιπα. Και στο κάτω – κάτω οι δανειστές θα είναι εδώ για πολλά χρόνια. Πώς εξαγγέλλει πράγματα που εύκολα μπορεί η τρόικα να τα απορρίψει; Είναι λάθος και σ’ αυτό το λάθος πέφτουν όλοι όσοι πηγαίνουν στη ΔΕΘ για να μιλήσουν.

Κι από την άλλη, δεν βάζεις απέναντί σου το δημόσιο, όσο κι αν αυτό είναι δυσλειτουργικό και άθλιο. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις κυρίως με πρώην πασόκους και νυν συριζαίους οι οποίοι άλλο που δεν θέλουν από το να σε κολλήσουν στον τοίχο με την πρώτη ευκαιρία. Να του κάνουν μια μαζική απεργία και μια διαδήλωση όπως αυτές που ξέρουν να στήνουν καλά οι αριστεροί.

Αυτό που θέλει το δημόσιο είναι να του δείξεις ότι το εμπιστεύεσαι και πρέπει να το αλλάξεις, να του δώσεις όραμα να πιστέψει ότι χωρίς αυτό η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.

Αυτό που χρειάζεται είναι η εμπιστοσύνη στους νέους, τα μορφωμένα παιδιά που έχουν φύγει στο εξωτερικό ή που είναι άνεργα αλλά θέλουν να προσφέρουν. Και σ’ αυτούς πρέπει να απευθυνθεί ο Μητσοτάκης αν θέλει να στήσει ένα νέο, πραγματικό αφήγημα.

Καλές οι υποσχέσεις και τα «θα», καλά και τα δήθεν κοστολογημένα προγράμματα, άλλωστε αυτά κρίνονται στην πράξη. Όμως, πρόκειται για ανακοινώσεις που ξεχνιούνται εύκολα και που οι μόνοι που τις θυμούνται είναι οι κομματικοί μηχανισμοί. Η ΝΔ έχει πολλούς καρεκλοκένταυρους χειροκροτητές που και τώρα κάνουν τα «γλυκά μάτια» στον Κυριάκο, όμως η «νέα Ελλάδα» δεν χρειάζεται αυτούς. Τους υπόλοιπους Έλληνες χρειάζεται.

Ο Μητσοτάκης πιθανότατα θα είναι σύντομα πρωθυπουργός της χώρας. Αρκεί αυτό για τη ΝΔ; Τι είναι δηλαδή; Μια προσωπική ρεβάνς του Κυριάκου και μια επιστροφή του κόμματος στο γκουβέρνο αλλά μια… από τα ίδια; Θα ξαναέρθει στην εξουσία η ΝΔ για να ξανακάνει τα ίδια λάθη; Να διορίζει τα κομματόσκυλα; Να εκδικηθεί τους αντιπάλους; Να δημιουργηθούν νέοι βυζαντινισμοί στο Μαξίμου; Να προσληφθούν δεκάδες σύμβουλοι, οι «γαλάζιοι» Καρανίκες; Να ξαναχαθεί πολύτιμος χρόνος;

Όχι, η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο. Τα καλά μυαλά της χώρας έφυγαν, η οικονομία βουλιάζει, η κοινωνία περνά βαθιά αξιακή κρίση, η ακροδεξιά βρίσκεται παντού, ο φασισμός κυριαρχεί. Η πατρίδα μας δεν θέλει άλλους αποτυχημένους πρωθυπουργούς. Εργάτες θέλει για να την ξαναστήσουν στα πόδια της. Και κυρίως αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια πιο στιβαρή αντιπολίτευση από τον Κυριάκο. Το έχουμε ξαναγράψει. Αυτόν έχει τώρα η ΝΔ, αυτόν θα στηρίξουν όλοι όσοι αισθάνονται πραγματικοί δεξιοί. Αλλά χρειάζεται και ο Μητσοτάκης να αποδείξει ότι δεν θα είναι μια «γαλάζια παρένθεση» στο κοκκινόμαυρο φόντο του ΣΥΡΙΖΑ και της πασοκαρίας που μας κυβερνά τώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα