Αρχίζουν να «τα μαζεύουν» για το δημοψήφισμα;

Δεύτερες σκέψεις επικρατούν στο επιτελείο του ΓΑΠ για το δημοψήφισμα μετά από όσα γίνονται στις Κάννες. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έβγαλαν «βόλτα» στην Κρουαζέτ τον Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται να είπε ότι πρώτη φορά η Ελλάδα ασκεί τέτοια επιρροή

στην παγκόσμια οικονομία!!!

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν ξέρει μόνο ο ΓΑΠ να εκβιάζει, το ξέρουν και η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και όλοι οι δανειστές μας. Και το κάνουν με πολλούς τρόπους. Έτσι η μίνι σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα θα διεξαχθεί χωρίς τον πρωθυπουργό της χώρας! Επίσης του έθεσαν λοιπόν το δίλημμα: «κάνε ότι θέλεις με τα εσωτερικά σου (δημοψήφισμα, ψήφο εμπιστοσύνης, εκλογές), αλλά να ξέρεις ότι μέχρι να τελειώσεις με αυτά, δεν παίρνεις την έκτη δόση». Δηλαδή λεφτά γιοκ! Και έχει υποχρεώσεις τώρα (πρέπει για παράδειγμα να πληρωθούν οι απλήρωτοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ…).

Με αυτά τα δεδομένα, και ενώ η πίεση αυξάνεται στις Κάνες, το επιτελείο του ΓΑΠ εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει πίσω το δημοψήφισμα, με αντάλλαγμα να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή! Κι αν κρίνουμε από το κλίμα που επικρατεί σήμερα στην Βουλή, μάλλον θα την πάρει.

Στο μεταξύ οι εκβιασμοί άρχισαν να καταρρέουν, ο υφυπουργός Άγγελος Τόλκας είπε ότι το δημοψήφισμα δεν θα αφορά το ευρώ, αλλά την δανειακή σύμβαση.

Το επόμενο βήμα είναι να μην γίνει καν δημοψήφισμα. Ή αν γίνει, να γίνει με άλλο ερώτημα και όχι αυτό που σερβίρει τώρα ο ΓΑΠ περί παραμονής ή όχι στο Ευρώ και την Ευρώπη

Το ερώτημα είναι πως θα το «σερβίρουν» στο πόπολο, διότι θέλουν ο Παπανδρέου είτε να γυρίσει τροπαιοφόρος είτε να εμφανιστεί ως ο εθνικός ηγέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα