Αποκλειστικό: διετής παράταση στην έρευνα της λίστας Λαγκάρντ

Πολλά έχουν ακουστεί σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και με το πόσο η κυβέρνηση επιχειρεί να «κλείσει» το θέμα και να την γλιτώσουν και πάλι όσοι έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, νόμιμα και παράνομα.

Ενα πρωτοσέλιδο σήμερα, ένα θέμα που δόθηκε από τους «πικραμένους» εφοριακούς που ήθελαν έτσι να προκαλέσουν πρόβλημα στο υπουργείο Οικονομικών, δημιούργησε αίσθηση καθώς αφηνόταν να φανεί ότι την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ την πηγαίνουν στις κατά τόπους εφορίες για έλεγχο, οπότε… Ζήσε Μάη μου.

Ετσι, είναι λογικό να αναρωτιούνται οι απλοί πολίτες

πότε θα την πληρώσουν τα λαμόγια όταν όλες οι κυβερνήσεις κρύβουν τέτοια μεγάλα σκάνδαλα.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου έτσι. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του antinews, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας προωθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία δίνεται 2ετής παράταση στον έλεγχο υποθέσεων που στηρίζονται σε πληροφορίες που προέρχονται από το εξωτερικό. Οπως δηλαδή στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ και των άλλων λιστών με μεγαλοκαταθέτες. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση παραγραφής και οι έρευνες θα γίνουν.

Μένει μόνο να αποδείξει η κυβέρνηση ότι έχει την πολιτική βούληση να κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικών όσων βρίσκονται στις λίστες αυτές και να τιμωρήσει όσους έχουν παρανομήσει. Αλλωστε, ο κόσμος κοινωνική δικαιοσύνη ζητά και λογοδοσία και η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και του τρόπου που την χειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ πλήγωσαν το πολιτικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα