Αποχώρησε ο Λυκούδης από την ΔΗΜΑΡ

16:01 9/9/2014 - Πηγή: Antinews

Ίσως το σημαντικότερο στέλεχος που είχε η ΔΗΜΑΡ, ο Σπύρος Λυκούδης, πήρε τον ομματιών του και επισήμως και αποχώρησε από το κόμμα. Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο κ. Λυκούδης αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από σήμερα δεν ανήκω στην ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς και παραμένω ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Με

εκτίμηση

Σπύρος Λυκούδης»

Ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ρήξης μέσα στη ΔΗΜΑΡ από την οποία πλέον έχουν μείνει τα συντρίμμια, με ξεκάθαρη ευθύνη της ηγεσίας του. Ο Φώτης Κουβέλης αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξει ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα ωστόσο οι παλινωδίες του και οι τακτικισμοί του έφεραν τη διάλυση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από χθες ο Σπύρος Λυκούδης και η Μεταρρυθμιστική Τάση της ΔΗΜΑΡ είχαν εκδηλώσει ομόφωνα την πρόθεσή τους να παραιτηθούν από το κόμμα και να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία. «Το γυαλί με τη ΔΗΜΑΡ έχει ραγίσει, μακάρι να μην είχε συμβεί...», είχε πει χθες ο κ. Λυκούδης, που είχε εγκαίρως ενημερώσει τον Φώτη Κουβέλη ότι η μεταρρυθμιστική τάση δεν επρόκειτο να συμμετάσχει στο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, λόγω της πλήρους διαφωνίας του με την πορεία που επέλεξε.

Βασική διαφωνία του Λυκούδη ήταν οι «επικύψεις» που έκανε ο «Πάστορας» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί μ’ αυτόν κι άλλοι όπως ο Γ. Πανούσης ο οποίος έχει πυκνώσει τις συναντήσεις του με στελέχη της Κουμουνδούρου.

Βεβαίως και η μεταρρυθμιστική τάση λοξοκοιτάζει προς μια ευρύτερη κεντροαριστερή συμμαχία με επίκεντρο την Ελιά και το Ποτάμι, αλλά τουλάχιστον αυτοί δεν ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας για να κυβερνήσουν όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του καλοκαιριού είχαν διαφανεί και οι πρώτες συγκρούσεις των δύο τάσεων. Οι Δημήτρης Χατζησωκράτης και Θόδωρος Μαργαρίτης υπερασπίστηκαν την πρόταση προσέγγισης του Τσίπrα αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχτεί πρώτο κόμμα και δεν μπορεί να αποκλειστεί από τον διάλογο για την Κεντροαριστερά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Μαρία Ρεπούση. Εντύπωση προκάλεσε η τότε τοποθέτηση της Μαρίας Γιαννακάκη η οποία απευθυνόμενη στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ του ζήτησε να επιμείνει στην παραίτησή του για να διαφυλάξει το κύρος του αναφερόμενη στην έκφραση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Ο Σπύρος Λυκούδης χαρακτήρισε αστεία την πολιτική προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ στελέχη της μειοψηφίας όπως η Μυρσίνη Λιοναράκη και ο Γεράσιμος Γεωργάτος τόνισαν ότι η πλειοψηφία έχει ως στόχο να οδηγήσει το κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι από τη ΔΗΜΑΡ πρόσφατα αποχώρησαν οι κ. Ψαριανός, Οικονόμου και Μάρκου αλλά και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ενώ 6 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής παραιτήθηκαν (Σάκης Παπαθανασίου, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιάννης Κακουλίδης, Εύη Παγκάλου και Χρήστος Μαυροκεφαλίδης).

Είναι φανερό ότι ο κ. Κουβέλης πληρώνει το πολιτικό βέρτιγκο που έριξε το κόμμα του. Από τη μια συγκυβέρνηση με τους «κακούς», ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, αποχώρηση και αντιπολίτευση για θέματα που και η ίδια η ΔΗΜΑΡ είχε ψηφίσει. Στη συνέχεια μυστικά δείπνα με τη Ντόρα και σενάρια για νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή χωρίς τον Σαμαρά. Και τώρα παιχνίδια με την Προεδρία της Δημοκρατίας και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ε, δε θέλει και πολύ ο κόσμος να καταλάβει την αστειότητα του πράγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα