Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Φιγιόν

Δίωξη για κατάχρηση δημοσίων πόρων ασκήθηκε στον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του και των παιδιών του. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο συνήγορος του Φιγιόν, Αντονέν Λεβί. "Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε σήμερα το πρωί. Η διαδικασία επιταχύνθηκε ώστε να διεξαχθεί σε ήρεμες συνθήκες" εξήγησε ο δικηγόρος του πολιτικού.

Πριν από έξι εβδομάδες, η γαλλική εβδομαδιαία

εφημερίδα "Le Canard enchaine" αποκάλυψε το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο της γαλλικής προεκλογικής εκστρατείας, όταν ισχυρίστηκε ότι ο Φιγιόν είχε πληρώσει στη σύζυγό του τουλάχιστον 680.000 ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων για μια αργομισθία, ως δήθεν βοηθό του, επί 15 χρόνια. Υπάρχουν επίσης υποψίες ότι δύο από τα παιδιά του είχαν αργομισθίες ως βοηθοί, όταν ο Φιγιόν ήταν ακόμα γερουσιαστής και αυτά φοιτητές.

Ο Φιγιόν αρνείται όλες τις κατηγορίες. Από όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, διαμηνύει συνεχώς ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του μέχρι τέλους. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να αποκλειστεί από τον πρώτο κιόλας γύρο των εκλογών, τον Απρίλιο, ηττημένος από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν και τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, το γεγονός ότι θα τεθεί υπό επίσημη έρευνα σημαίνει ότι υπάρχουν "σοβαρές ή συγκλίνουσες ενδείξεις" που παραπέμπουν σε πιθανή ενοχή του. Είναι ένα βήμα προς μια δίκη, αλλά οι έρευνες μπορεί να καταλήξουν χωρίς η υπόθεση να προχωρήσει στο δικαστήριο.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα