Βαρουφάκης: Παρακαλώ να γίνει Ειδικό Δικαστήριο για την περίοδο που ήμουν διαπραγματευτής

20:16 14/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Με τη φράση «παρακαλώ να γίνει Ειδικό Δικαστήριο και να δικαστώ για την περίοδο που ήμουν επικεφαλής της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές», απάντησε ο Γιάννης Βαρουφάκης στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου αν φοβάται ότι μπορεί συγκροτηθεί Ειδικό Δικαστήριο, στην περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα βγει κερδισμένος

αν γίνει δίκη για την περίοδο του Φεβρουαρίου -Ιουλίου του 2015. Γιατίς; Διότι εκεί θα αποδειχθεί ποιος αντέχει την αλήθεια, όπως είπε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επέμεινε στην άποψη πως ήταν τεράστιο λάθος του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ. Στην ίδια γραμμή πιστεύει πως πρέπει να κινηθεί και τώρα η κυβέρνηση. «Να μην κλείσει την αξιολόγηση, αλλά να προχωρήσει σε ρήξη», τόνισε.

Στο ερώτημα αν αυτό σημαίνει «επιστροφή στη δραχμή», απάντησε με το επιχείρημα ότι ο δρόμος που έχει χαράξει ο Σόιμπλε με το 3ο μνημόνιο είναι εκείνος που οδηγεί στη δραχμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα