«Αντισυστημική» με κρατικό χρήμα η Χρυσή Αυγή

08:21 2/3/2014 - Πηγή: Antinews

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ έχει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής ο οποίος ανέλυσε τον ισολογισμό της Χρυσής Αυγής για το 2013. Σύμφωνα μ’ αυτόν οι Χρυσαυγίτες είναι τόσο ψεύτες που κάθε μέρα γι’ αυτούς είναι Πρωταπριλιά. Όπως αποδεικνύεται από τα «φανερά» βιβλία (γιατί υπάρχουν σίγουρα και τα κρυφά), τα συνολικά έσοδα της Χρυσής Αυγής ανήλθαν στα 1.304.399 ευρώ από τα οποία 873.114 ευρώ προέρχονται

από την τακτική χρηματοδότηση, δηλαδή χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, και τα υπόλοιπα 431.285 ευρώ από «εισφορές βουλευτών, κουπόνια και συνδρομές φίλων».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν δίνουν δηλαδή στο κόμμα το ποσό του μισθού τους που είχαν πει προεκλογικά. Είχαν εξαγγείλει πως θα κρατούν τις απολαβές ενός εν ενεργεία Συνταγματάρχη, περίπου 1.200 ευρώ, και τα υπόλοιπα θα τα παραχωρούν κάθε μήνα για κοινωνικές δράσεις. Σύμφωνα με τον ισολογισμό, τα έσοδα από τις εισφορές των βουλευτών είναι 164.321 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως κάθε ένας από τους 18 βουλευτές του όμματος δίνει περίπου 760 ευρώ από τα 6.000-7.000 ευρώ των αποδοχών του.

Με απλά λόγια οι Χρυσαυγίτες βουλευτές κρατάνε περισσότερα από 6.000 ευρώ στην τσέπη τους συν τα βουλευτικά αυτοκίνητα, τις διάφορες ατέλειες και λοιπά. Αυτοί που κατακεραυνώνουν το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα είναι ψεύτες και υποκριτές, πέρα από εγκληματίες και φασίστες. Τι έχει να μας πει ο «μάτσο» Κασιδιάρης άραγε; Τι να μας πει ο Μιχαλολιάκος που αισθάνεται μια σιχασιά στο Κοινοβούλιο; Ότι «παντελονιάζει» 6.000 και λέει στον κόσμο πώς τα δίνει για το κόμμα και για τον λαό; Κι εν πάση περιπτώσει με 1 εκατ. ευρώ μόνο η Χρυσή Αυγή κάνει τόσες αγαθοεργίες, μοιράζει τρόφιμα, οργανώνεται σε όλη την Ελλάδα και εξοπλίζεται; Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα