Αντίστροφη μέτρηση για τις πρόωρες εκλογές - Ονόματα - έκπληξη στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Στο δρόμο προς τις κάλπες οδηγείται η χώρα, - με ανοιχτή ακόμη την ημερομηνία των εθνικών εκλογών- καθώς λήγει σήμερα η διαδικασία των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα της βουλής για την πιθανότητά σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης παρέδωσε το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που

θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως όλα δείχνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Με αιχμές παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την διερευνητική εντολή Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λφαζάνης παρέδωσε τη διερευντική εντολή με αιχμές, επισημαίνοντας στον κ. Παυλόπουλο ότι κανείς δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ζήτησε την διεξαγωγή σύσκεψης αρχηγών επικαλούμενος το Σύνταγμα.

«Ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι πάνω από το Σύνταγμα και αυτό πρέπει να εφαρμόζεται κατά το γράμμα και το πνεύμα» ήταν η αιχμηρή απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Να είστε βέβαιος ότι θα τηρηθεί στο ακέραιο», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος και ανήγγειλε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών θα αποφασίσει πότε θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Άγνωστο πάντως παραμένει ακόμη αν ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών πριν από την οριστική προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες ξεχωριστά με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είχαν κάνει γνωστό, πως δεν θα συμμετείχαν στο συμβούλιο.

Πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, παρά τις αντιρρήσεις, φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η Αικ. Θάνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το υπουργείο Εσωτερικών προορίζεται ο Αντώνης Μανιτάκης. Για το υπουργείο Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης, για το Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μιχάλης Χουρδαλάκης, για το υπουργείο Οικονομίας ο Νίκος Χριστοδουλάκης ή ο Γ. Χουλιαράκης. Ο κ. Χριστοδουλάκης πιθανότατα να αντικαταστήσει τον κ. Σταθάκη. Για το Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης, για το Προστασίας του Πολίτη ο Αντώνης Μακρυδημήτρης και για το υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Επίσης για το υπουργείο Παιδείας συζητείται η Φρόσω Κιάου, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γιάννης Γιάγκος.

Στο Δικαιοσύνης πιθανόν να μετακινηθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος πιθανόν να αναλάβει ο Ροδόλφος Μορώνης. Για αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού ακούγεται η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα