Μετά τις κάλπες αρχίζει η ώρα της πληρωμής της αριστερής περιπέτειας

Στην τελική ευθεία για την προεκλογική εκστρατεία εισέρχεται η χώρα με ευθύνη βεβαίως ενός ανεκδιήγητου πρωθυπουργού που διάλεξε αυτόν τον τρόπο να λύσει τα προσωπικά και κομματικά του αδιέξοδα.

Με τερτίπια, συνταγματικά κόλπα και νομικίστικες ερμηνείες δημιουργήθηκε ένα κλίμα πόλωσης, ένα κλίμα σύγκρουσης με όλα τα κόμματα που υποτίθεται ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πλην των ΑΝΕΛ βεβαίως που αυτή την περίοδο ασχολούνται με την... επώαση αυγών.

Εν πάση περιπτώσει ο λαός κρίνει και θα επιλέξει με την

ψήφο του, όμως, η ουσία δεν είναι η 20η Σεπτεμβρίου. Το στοίχημα είναι η 21η Σεπτεμβρίου και οι επόμενες ημέρες. Όποιος δεν το έχει καταλάβει δε, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει, δεν θα αλλάξει κάτι για τον ελληνικό λαό. Το Μνημόνιο θα είναι Μνημόνιο και πιθανότατα βαρύτερο αφού όσο η οικονομία δεν αναπτύσσεται τόσο χειρότερα είναι τα μέτρα. Ο ελληνικός λαός, με Τσίπρα, με Μεϊμαράκη ή με... εναλλακτικό πρωθυπουργό θα πρέπει ξέρει τι τον περιμένει. Μόνο και μόνο τα 16 δισ. ευρώ του λογαριασμού μέχρι το τέλος του έτους είναι ενδεικτικά του τι μας περιμένει όλους. Πολίτες και επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες.

Το ότι τα έσοδα κατέρρευσαν στο επτάμηνο λόγω της ανόητης διαπραγμάτευσης και της δημιουργικής βλακείας ορισμένων στον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα είναι αποσυνάγωγοι, ποιος θα το εξηγήσει; Ποιος θα εξηγήσει στον κόσμο για τους έξι καταστροφικούς μήνες; Ποιος θα πει στον ψηφοφόρο ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώσει επειδή ακριβώς όλοι αυτοί οι άθλιοι αριστεροί, που σήμερα σκορπούν στους πέντε ανέμους, έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να διαλύσουν το σύμπαν; Έχει καταλάβει άραγε ο κόσμος ότι θα πάει να ψηφίσει και την επόμενη ημέρα θα πληρώσει τον λογαριασμό για την βλακεία τους;

Τι κάνει η κυβέρνηση, εκτός από το να διορίζει δικά της παιδιά στο παρά πέντε των εκλογών; Δίνει παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και σχεδόν θα ανοίξουν τα σχολεία και θα κάνουμε ακόμη ραντεβού με τον λογιστή. Γιατί; Μα για να καθυστερήσουν όσο είναι δυνατόν τα μπιλιετάκια της εφορίας. Όπως και να καθυστερήσουν οι πληρωμές του ΕΝΦΙΑ, του... αριστερού φόρου που θα καταργούνταν.

Ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και δεν καταλαβαίνει; Οι αγρότες δεν καταλαβαίνουν τι τους περιμένει με το μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσίπρας; Οι μικροί επιχειρηματίες, οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί δεν καταλαβαίνουν τι έρχεται μόνο και μόνο για όλα όσα έκανε ο πρωθυπουργός και η παρέα του;

Αλλά να πούμε και μια άλλη αλήθεια πέρα από τους λογαριασμούς; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ζητά καθαρή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει το μνημόνιο όπως είπε ο Τσίπρας, έχει κάνει έστω και μια πρόταση για την ανάπτυξη της οικονομίας; Προτάσεις για το πώς θα μειωθεί η ανεργία, πώς θα έρθουν επενδύσεις, πώς θα ανοίξουν δουλειές, πώς θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Έχετε ακούσει τον Τσίπρα να λέει κάτι περισσότερο απ' ότι λέει ο... Σόιμπλε; Έχει ακούσει και θα ακούσει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 1 για την επόμενη μέρα αυτής της πατρίδας που βουλιάζει από τους μετανάστες; Ακούστηκε μια πρόταση πλην της ασόβαρης γηραιάς κυρίας, για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό;

Όχι βέβαια και δεν θα ακούσει. Το δράμα της Ελλάδας επομένως δεν είναι η 20η Σεπτεμβρίου, αλλά οι μέρες που θα ακολουθήσουν και σίγουρα θα είναι δραματικές. Μετά τις κάλπες αρχίζει η ώρα της πληρωμής της αριστερής περιπέτειας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα