Αντιμέτωπη με την διάσπαση και την αυτογελοιοποίηση η Νέα Δημοκρατία

Αντιμέτωπη με την διάσπαση αλλά και την αυτογελοιοποίηση, βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, κυρίως με τα καμώματα των δύο εκ των τεσσάρων υποψηφίων. Ο λόγος για τον Β. Μεϊμαράκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη οι οποίοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προκαλέσουν ρωγμές στο κόμμα και να δώσουν έτοιμη τη χώρα στον Τσίπρα

για τα επόμενα χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο κι αν διαφωνούμε σφόδρα μαζί του, τουλάχιστον είναι σοβαρός κι έχει προτάσεις. Κυρίως δεν αφήνει κανέναν να τον ρεζιλέψει και να κάνει ρεζίλι και τη ΝΔ. Ο Τζιτζικώστας έχει αρχίσει μια προεκλογική εκστρατεία σε χαμηλούς και σοβαρούς τόνους. Χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση και χωρίς αστειότητες.

Ο Άδωνις είναι ο γνωστός... Άδωνις για τον οποίο έχουμε γράψει πολλές φορές. Παίρνει αμπάριζα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα,ξημεροβραδιάζεται στα social media και δίνει μια εικόνα ενός ανθρώπου που είναι περισσότερο... κονφερνασιέ παρά πολιτικός που διεκδικεί την αρχηγία του μεγάλου κεντροδεξιού κόμματος. Είναι καλός για stand up comedy αλλά σίγουρα δεν κάνει για ηγέτης. Έλεος πια, προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και πρέπει να σταματήσει. Διαφωνήσαμε σφόδρα με κάτι φασιστάκια που είχαν γεμίσει προεκλογικά την Αθήνα με αφίσες του Γεωργιάδη που του είχαν κλείσει το στόμα, αλλά κάποτε κι αυτός πρέπει να το... ράψει.

Ο Μεϊμαράκης από την άλλη έχει πάθει δυσανεξία με την ήττα, αν και πριν μερικές εβδομάδες έχασε από τον «μνημονιακό» Αλέξη. «Μ' εμένα η ΝΔ πήρε 28%» είπε με στόμφο λες κι έκανε κάποιο μεγάλο κατόρθωμα. Μα και ο Σαμαράς σε πολύ χειρότερες συνθήκες και με τον Τσίπρα να υπόσχεται τα πάντα πήρε το ίδιο ποσοστό, σε τι δηλαδή πιστεύει ο Βαγγέλας ότι υπερέχει; Όπως έχουμε γράψει είναι καλύτερα να πάει σπίτι του, ή τουλάχιστον αν θέλει να παίξει το ρόλο του «Νέστορα» της παράταξης, ας τη διαφυλάξει μιλώντας λιγότερο και διαρρέοντας λιγότερα.

Αλλά κι αυτή η... πρεμούρα ορισμένων να κάνουν λέει debate και να πλακωθούν τηλεοπτικά σε πανελλαδική μετάδοση; Γιατί δηλαδή μια εσωκομματική μάχη πρέπει να γίνει βορά στα μέσα ενημέρωσης; Δεν καταλαβαίνουν ότι μπορεί με τον τρόπο αυτό να επιταχυνθεί η διάσπαση; Πώς φαίνεται δηλαδή σε όλη την ελληνική κοινωνία, και κυρίως στους Νεοδημοκράτες, να βλέπουν τέσσερις φίλους και συνοδοιπόρους στο κόμμα να χτυπιούνται αλύπητα στα μαρμαρένια αλώνια της... Συριζαίϊκης ΕΡΤ; Θα είναι αυτή εικόνα για τη ΝΔ; Μάλλον θα πρόκειται για ένα ντροπιαστικό θέαμα να προσπαθεί ο ένας να «ταπώσει» τον άλλο. Η ΝΔ δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει ποτέ ΣΥΡΙΖΑ με συνιστώσες.

Αν θέλουν να εκθέσουν τις απόψεις τους ας πάνε σε όλη την Ελλάδα. Ας μιλήσουν στην καρδιά του Νεοδημοκράτη, ας πουν τι θέλουν για το κόμμα και για τη χώρα. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν σούργελα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα