«Ανεβάζουν στροφές» τα τρακτέρ σε όλη την Ελλάδα

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, προχωρώντας σε αποκλεισμούς κομβικών σημείων στις εθνικές οδούς. Από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη ήδη έχουν στηθεί τα πρώτα «οδοφράγματα», με τους πρώτους αποκλεισμούς δρόμων, ενώ στα επόμενα 24ωρα αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Γραμμή εκκίνησης έθεσαν στις κινητοποιήσεις τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Μακεδονία, με τον αποκλεισμό χθες το μεσημέρι της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης,

στο ύψος του Λευκώνα. Οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο μπλόκο που, όπως επισημαίνουν, τούς έστησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, εμποδίζοντάς τους να μεταβούν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στον Προμαχώνα, «δεν ξέρω για πόσο θα κρατηθεί κλειστός ο δρόμος. Εμείς δεν επιθυμούμε να κλείσουμε την εθνική οδό. Σκοπός μας είναι να πάμε με τα τρακτέρ μας στον Προμαχώνα και να παραταχθούμε». Στην πρόσφατη συνεδρίαση η αρμόδια 18μελής συντονιστική επιτροπή αποφάσισε από χθες Τετάρτη (25/1) να ξεκινήσει η παράταξη των τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κινηθούν στα μπλόκα που θα στηθούν και η ακριβής τοποθεσία τους κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο για κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Πάντως, την τελική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει επίσημα πια και την έναρξη των κινητοποιήσεών τους, θα τη λάβουν την προσεχή Παρασκευή (27/1) στις 17:00 το απόγευμα στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς, όπου ήδη άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν βγάλει τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα στις κεντρικές πλατείες. Σε ετοιμότητα και απόλυτα συντονισμένοι φαίνεται ότι είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι.

Νέα μέτωπα...

Πρόσκληση προς τους αγρότες της Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας για την πραγματοποίηση του μπλόκου της Νίκαιας, όπου θα στηθεί το κεντρικό μπλόκο, ανακοίνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.

Σύμφωνα με το κάλεσμα της Επιτροπής, σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας στην εθνική οδό, με την προσυγκέντρωση των Λαρισαίων αγροτών να έχει προγραμματιστεί για τις 12:00, στις διασταυρώσεις Γαλλήνης και Αγίων Αναργύρων.

Επίσης, οι αγρότες από τα Φάρσαλα της Λάρισας δίνουν ραντεβού αύριο στις 11:00, στη διασταύρωση στο Βασιλί, από όπου θα ξεκινήσουν για να κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας.

Ταυτόχρονα, τον κόμβο της Ιονίας Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην θέση Άγιος Δημήτριος, έχουν κλείσει από τη Δευτέρα το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Άρτας.

Στο μπλόκο έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και αγρότες από το Κομπότι, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας. Η Τροχαία εξακολουθεί να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων από παρακαμπτήριους δρόμους.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα