Ανασύνταξη δυνάμεων

Πριν από καιρό, όταν το Antinews έγραφε για τα προβλήματα που έχει η ΝΔ και για το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση πριν φτάσει στο μη περαιτέρω, μας κατηγορούσαν ως υπονομευτές.

Εμείς γράφαμε ότι η μόνη μας έγνοια είναι πώς να φύγει η αριστερά από την εξουσία. Πώς να βρεθεί κάποιος να διώξει τον Τσίπρα. Αυτή είναι

και η έγνοια όσων αγαπούν την παράταξη, όσων αγαπούν την Ελλάδα. Στην πορεία διαπιστώσαμε πολλές δυσλειτουργίες, με αποκορύφωμα όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί με τα καπετανάτα και τις συγκρούσεις. Αλλά και με την αλλοπρόσαλλη τακτική που ακολουθεί. Πότε με τον μεσαίο χώρο, πότε προς τα δεξιά, πότε προς τα αριστερά.

Υπάρχουν ωστόσο και τα γνωστά προβλήματα εσωτερικής διχόνοιας, υπαρκτά ή ανύπαρκτα που δημιουργούν ένα κλίμα κάκιστο.

Για παράδειγμα καθόλου τυχαία δεν ήταν η διαφοροποίηση της Κ. Παπακώστα και μάλιστα δύο φορές. Είναι αυτό που λένε «πήγαινε γυρεύοντας». Σαν τους ποδοσφαιριστές που κάνουν τα πάντα για να πάρουν κάρτα ώστε να λείψουν από συγκεκριμένους αγώνες, κι όχι από τα ντέρμπι. Στην Παπακώστα ουσιαστικά ανατέθηκε ο ρόλος του… ζιζανίου και η διαγραφή της ήταν επιβεβλημένη.

Από την άλλη όμως υπάρχουν οι αιώνιες γκρίνιες. Κάποιοι χτυπούν πισώπλατα τον Σαμαρά, άλλοι διαδίδουν ότι στην Πειραιώς σκοτώνονται, κι άλλοι κάνουν τα πάντα για να αναδειχθούν σε Καραμανλικότεροι του ίδιου του Καραμανλή.

Γενικώς ένα κόμμα που βρίσκεται στον προθάλαμο της εξουσίας δεν μπορεί να εμφανίζει αυτή την εικόνα. Ούτε τις γκρίνιες αλλά ούτε και την ιδεολογική ασάφεια. Το είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό, όμως, στην Αριστερά ξέρουν πώς να ξεπερνούν τις δυσκολίες και τα εμπόδια αφού η καρέκλα της εξουσίας είναι πολύ ζεστή.

Είναι και ο Τσίπρας που δεν αμφισβητείται από κανέναν και όλοι είναι κότες μπροστά του.

Στη Νέα Δημοκρατία μοιάζουν να είναι… ματιασμένοι. Δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν την ιδεολογική γραμμή που πρέπει να έχει το κόμμα. Αμφισβητούν κάποιοι ακόμη και τη δεξιά ταυτότητα του κόμματος αφού έχουμε πει ότι Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά είναι απλά ένα νέο… Ποτάμι θολό και άδειο.

Και δεν μπορούν να συνεννοηθούν για βασικές αρχές που πρέπει να υπηρετούνται στο κόμμα, για το καλό της πατρίδας.

Υπάρχουν και οι προσωπικές στρατηγικές, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες ορισμένων, οι δεσμεύσεις του παρελθόντος και οι οικογένειες που θεωρούν ιδιοκτησία τους τη ΝΔ.

Ε, λοιπόν, αυτή δεν είναι εικόνα και κάποιοι πρέπει να ανασκουμπωθούν. Ειδικά ο Κυριάκος. Αν θέλει να είναι ηγέτης δεν αρκεί μόνο να διαγράφει τελειωμένους βουλευτές. Οφείλει να βάλει μπροστά το άλογο κι όχι το κάρο. Οφείλει να ξεκαθαρίσει την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος και να καλέσει σε πανστρατιά τότε. Κι όχι να αγνοεί ο απλός ψηφοφόρος τι είναι σήμερα η ΝΔ και τι θέλει να γίνει.

Αν δεν το κάνει θα έχει χάσει την ευκαιρία να διώξει τον Τσίπρα μια ώρα αρχύτερα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα