Ανάπτυξη με χορηγία Σαμαρά από τον Τσίπρα - Και ψεύτης και κλέφτης

Καλά, εκεί στο Μαξίμου έχουν στερέψει από ιδέες. Καμία φαντασία. Υπόσχονται ανάπτυξη και τη σερβίρουν κλέβοντας ότι έχει σφραγίσει με την παρουσία του στην πολιτική ζωή ο Σαμαράς.

Ακόμα και το μουσείο της Ακρόπολης επιστράτευσαν για να μιλήσει ο πρωθυπουργός και να παρουσιάσει τους κυβερνητικούς στόχους για «δίκαιη ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση».

Ακόμα και το σύνθημα για την Ελλάδα του 2021 με αφορμή

τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 έκλεψαν από τον Σαμαρά.

Τέτοια γύμνια πια έχουν στο ΣΥΡΙΖΑ; Αλλά εδώ που τα λέμε δεν θα μπορούσαν να αντιγράψουν κάτι άλλο αν ήθελαν να μιλήσουν για ανάπτυξη. Τι να επικαλεστούν για να δώσουν έστω και ένα στοιχείο αληθοφάνειας όταν μιλάνε για ανάπτυξη; Τον Σπίρτζη που έχει γίνει η Μάρθα Βούρτση των ιδιωτικοποιήσεων; Τον Δρίτσα που τοποθετείται για τις ιδιωτικοποιήσεις στα λιμάνια ανάλογα με το τι φεγγάρι έχει;

Κατά τ’ άλλα ο Τσίπρας ωρυότανε στο Μουσείο της Ακρόπολης ότι η ανάπτυξη που περιέγραψε είναι «ένα όραμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά όχι για το λόγο που ισχυρίζεται ο Τσίπρας αλλά γιατί με τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει.

Ωραία μεθυστικά συνθήματα, γενικολογίες για τους ασθενέστερους, τους ανέργους για άλλου είδους επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον, με παραγωγική εξειδίκευση. Αυτά από τη μια μεριά είχε ο ομιλία του Τσίπρα. Από την άλλη βλέπει την ανεργία να μειώνεται (!), βρίσκει θετικά τα ΕΣΠΑ, ενώ ακόμα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με υποθήκευσή της για έναν ολόκληρο αιώνα σε μια ταπεινωτική συμφωνία για τον έλεγχό της από τους δανειστές την είδε ως «ορθολογική και επωφελή για το δημόσιο συμφέρον εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας».

Και αφού είπε όλα αυτά έριξε το ανάθεμα στους προηγούμενους ότι εννοούσαν την ανάπτυξη ως «νεοφιλελεύθερη δυστοπία». Αφού είναι έτσι κ. Τσίπρα γιατί αντιγράφεις στο περιτύλιγμα και κλέβεις τα συνθήματα του Σαμαρά; Γιατί στην ουσία ούτε θες ούτε και μπορείς να τον αντιγράψεις.

Τους συμπονούμε τους ΣΥΡΙΖαίους. Θέλουν να μιλήσουν για την ανάπτυξη και καταφεύγουν σε δάνεια από τον πρώην πρωθυπουργό που έχουν αναγάγει στο μεγαλύτερο εχθρό τους. Η πραγματικότητα εκδικείται το Μαξίμου. Όπως και η ανάπτυξη. Δεν το έχουν οι άνθρωποι με τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα