Άμεσα εκλογές λέει η ΚΟ της ΝΔ

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι καθώς και να επικρατήσει κλίμα ενότητας και ομοψυχίας διαφάνηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, απόντων των κυρίων Σαμαρά, Καραμανλή και Μεϊμαράκη.

Σε δεύτερο πλάνο, κοινός τόπος των περισσότερων βουλευτών αλλά και των τεσσάρων υποψηφίων, είναι, πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Πρόεδρου πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό.

“Δε θα συμπεριφερθώ ούτε ως “μεταβατικός”

πρόεδρος, ούτε ως “αντιπρόεδρος”, αλλά ως απλός στρατιώτης, που θέλει να αγωνιστεί για να επουλώσουμε τις πληγές από το φιάσκο της προηγούμενης εβδομάδας” τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου, προτείνοντας την υιοθέτηση κώδικα δεοντολογίας με δύο μόνο άρθρα, ώστε να μην προσωποποιούνται οι διαφορές και δεύτερο να μην ζητείται η ανάμιξη των πρώην προέδρων και πρωθυπουργών στις εσωκομματικές διαφορές.

Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του προέταξε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα.

"Να αξιοποιήσουμε την καθυστέρηση της διαδικασίας σε θετική κατεύθυνση. Να γίνει συνδιάσκεψη και να τοποθετηθούν όλοι για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Τζιτζικώστας στην εισήγησή του ζήτησε εκ νέου συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για να πέσουν οι τόνοι όπως είπε ενώ παράλληλα πρότεινε να γίνει το συντομότερο δυνατό μια συνδιάσκεψη που θα παρουσιαστούν οι θέσεις των τεσσάρων διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ. Παράλληλα αποδέχτηκε την πρόταση Μητσοτάκη για τον κώδικα δεοντολογίας και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές το ταχύτερο δυνατό ακόμα και στις 5 Δεκεμβρίου.

Πρόταση που αφορά σε πάγωμα της διαδικασίας, σύγκληση τακτικού συνεδρίου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και εκλογή νέας ηγεσίας τον Απρίλιο, έκανε ο Νίκος Δένδιας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα