Αλβανία: Κυβέρνηση ναρκω-εμπόρων;

Δίνουν και παίρνουν οι δημόσιες καταγγελίες στην Αλβανία ότι πρωτοκλασάτοι παράγοντες της κυβέρνησης εμπλέκονται στο εμπόριο των ναρκωτικών. Τώρα, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, και πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, κατηγορεί γι' αυτό τον υπουργό Εσωτερικών της γείτονος. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες κατηγορίες έχουν εκτοξευθεί και κατά του νυν πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, για τον οποίο λέγουν ότι κάνει τα στραβά μάτια στο εμπόριο των ναρκωτικών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως γνωστόν, την επόμενη εβδομάδα συζητείται στις Βρυξέλλες

η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας και η αξιολόγησή της. Επίσης, κατά πληροφορίες, το ονομαζόμενο “τσάμικο” κόμμα φέρεται να βρίσκεται πίσω από το εμπόριο των ναρκωτικών σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ λέγεται ότι βρώμικο χρήμα από τα ναρκωτικά μπαίνει και στο “ταμείο” του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντί Ράμα. Προ μηνών, ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Αλβανία, σοβαρότατο, και σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να παρέμβει σε αυτό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αλβανική εφημερίδα “55”, ο Σαλί Μπερίσα, σε ανάρτησή του στο Facebook, επικαλούμενος πληροφορίες που του έστειλε αξιωματικός της Αστυνομίας, γράφει ότι κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, με άμεσες διασυνδέσεις με τον υπουργό Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, διαθέτει τεράστιο ταχύπλοο σκάφος με 4 μηχανές, που μπορεί να χωρέσει φορτίο ναρκωτικών μέχρι πέντε τόνων. Φορτώνει, υπό την προστασία της Αστυνομίας, ναρκωτικά σε διάφορα σημεία των ακτών από το Δυρράχιο μέχρι τους Αγίους Σαράντα και τα διακινεί προς Ελλάδα και Ιταλία. Προσθέτει, δε, ότι η Αστυνομία, ως αντάλλαγμα των υπηρεσιών που προσφέρει, παίρνει το 30% των κερδών. Το σκάφος διαχειρίζεται Αλβανός από την Αυλώνα που διαμένει στην Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλβανία, Κυβέρνηση -εμπόρων,alvania, kyvernisi -eboron