Εκδρομή Καμμένου στο Καστελόριζο: Όταν έπεσε ο Παπάς και γέλαγε όλη η τάξη!

Στο ελικόπτερο «Σινούκ» επέβαιναν οι Συριζαίοι, ΑΝΕΛίτες και οι Χρυσαυγίτες. Εκεί, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι, διότι μεταφέρθηκαν με άλλο ελικόπτερο στο Καστελόριζο. Ως εκ τούτου, δεν στάθηκε δυνατόν να απαθανατιστούν φωτογραφικά εικόνες απείρου κάλλους, να είναι δηλαδή στριμωγμένοι στον στενό χώρο του «Σινούκ» οι Συριζαίοι μαζί με τους χρυσαυγίτες. Αργότερα, όμως, όταν προσγειώθηκαν, αρχικά στη νησίδα Ρω, κατόπιν στην Στρογγύλη και μετά στο Καστελόριζο, αν και οι Συριζαίοι προσπαθούσαν να κρατήσουν μια … «διακριτική» απόσταση από τους χρυσαγίτες,

δεν τα κατάφερναν πάντα, αφού οι χρυσαυγίτες έμπαιναν σε πολλά φωτογραφικά πλάνα. Έτσι, το αποτέλεσμα ήταν να φιγουράρουν όλοι μαζί, ο Πάνος Καμμένος, οι Συριζαίοι βουλευτές και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και τρεις χρυσαγίτες. Απόντες, ως γνωστόν, ήταν όλα τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ΝΔ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων. Πάντως, εντονότατη δυσφορία είχε εκφραστεί εδώ και μέρες και εντός του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το ταξίδι του Καμμένου στα ακριτικά νησιά. Κάτι που φάνηκε και με την ανακοίνωση της «Ομάδας των 53», η οποία, ωστόσο, πάντα σπεύδει να διαμαρτυρηθεί κατόπιν εορτής.

Η επίσκεψη που οργάνωσε ο κ.Καμμένος στα ακριτικά νησιά τη Δευτέρα έμοιαζε περισσότερο με σχολική εκδρομή. Και οι τρεις του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, ήταν το … νηπιαγωγείο. Σέλφαραν, φωτογραφίζονταν παντού, με φόντο τα στρατιωτικά ελικόπτερα, πλάϊ στον παπά του Καστελόριζου που είχε έρθει στην Ρω και στην Στρογγύλη, δίπλα στους φαντάρους, και το μόνο που έδειχνε να τους νοιάζει ήταν να επικοινωνούν με την Αθήνα για δουν ποιες φωτογραφίες και βίντεο θα σηκώσουν οι χρυσαγίτες στα social media και στα sites τους. Προκαλούσε τουλάχιστον κλαυσίγελο να βλέπει κανείς, από τη μια μεριά τους χρυσαυγίτες βουλευτές να είναι μεσ’ στην καλή χαρά για την εκδρομή που έκαναν, και να σπικάρουν στα βιντεάκια που τραβούσαν κάτι ακατάληπτα δήθεν «εθνοπατριωτικά», δείχνοντας τα παράλια της Τουρκίας, και από την άλλη τους Συριζαίους να προσπαθούν να αφήσουν τον «ψωριάρη» μόνο. Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι «χαριτωμένες», στενές επαφές ανάμεσα σε κάποιους από το τσούρμο του «ελικοπτέρου της χαράς» με τους χρυσαυγίτες. Μάλιστα, ένας από αυτούς απευθυνόταν συνεχώς στον Κασιδιάρη, άλλοτε με στίχους του Παλαμά στον Κασιδιάρη και άλλοτε για να του εξηγήσει τα αξιοθέατα του Καστελόριζου. Εντάξει, ίσως οι χρυσαυγίτες να βρίσκονταν για πρώτη φορά σε αυτή την ακριτική περιοχή, ίσως και να μην ήξεραν καν που βρίσκονταν, αλλά απορούμε, τι το τόσο κοινό αισθανόταν ο «πολιτικός» με τον Κασιδιάρη;

[photo_0]

«Αερομαχία» … εδάφους

Η αποθέωση αυτών των κωμικοτραγικών στιγμιότυπων, ήταν στην αίθουσα της στρατιωτικής διοίκησης στο Καστελόριζο, την ώρα που ήταν συγκεντρωμένοι οι πολιτικοί, τοπικοί παράγοντες, καθώς και δεκάδες αξιωματικοί και στρατιώτες για το γεύμα. Ε, τη στιγμή που πήγε να καθίσει ο χρυσαγίτης, Χρήστος Παπάς, για να φάει ο άνθρωπος, να’ σου έσπασε η καρέκλα και σωριάστηκε φαρδύς πλατύς χάμω, προκαλώντας τον γέλωτα στους περισσότερους, και κάποια σχόλια που ακούστηκαν από κάποιους πολιτικούς … «προβοκάτσια, σαμποτάζ!».

Λίγο πριν, σε ενημέρωση που έκανε στρατηγός στους πολιτικούς για την αποστολή της στρατιωτικής δύναμης σε Καστελόριζο, Στρογγύλη και Ρω, ο Η.Κασιδιάρης δεν σταματούσε να ρωτάει για το τι δυνάμεις έχει η Τουρκία απέναντι και τι στρατιωτικά σχέδια αποτροπής έχει η Ελλάδα. Μα να του λέει ο στρατηγός, και να του επαναλαμβάνει, ότι δεν μπορεί να τα πει δημόσια, μα να επιμένει ο Κασιδιάρης να του πει (μπορεί και να μην καταλάβαινε ο βουλευτής τι του έλεγε με ευγενέστατο τρόπο ο στρατηγός) και να του λέει ότι δεν έχει απαντήσει στην ερώτησή του. Και, βέβαια, δεν έλειψε βροχή ερωτήσεων για το Μεταναστευτικό, αλλά φαίνεται ότι και πάλι οι απαντήσεις τον άφησαν ανικανοποίητο, διότι, όπως είπε ο στρατηγός, τόσους μήνες που είναι εκεί, μόνον μερικές δεκάδες πρόσφυγες ήρθαν στο Καστελόριζο. Δεν χρειάζονταν, όμως, ερωτήσεις. Στη βόλτα που έκαναν στη συνέχεια οι βουλευτές στο λιμάνι, είδαν μπροστά τους Σύρους πρόσφυγες, καμιά 15αριά, όπως είπαν οι ίδιοι, που ήταν στο νησί μια εβδομάδα τώρα.

[photo_1]

... Και αερομαχίες στο Αιγαίο

Η επίσκεψη του κ.Καμμένου στα νησιά, όπως ήταν αναμενόμενο, συνοδεύτηκε από παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, σε πολλά σημεία στο Αιγαίο, από τουρκικά μαχητικά. Στην περιοχή της επίσκεψής του, ωστόσο, όπως διαβεβαίωναν στελέχη του υπουργείου Άμυνας, δεν σημειώθηκαν παραβιάσεις. Πάντως, καλού κακού, όταν πετούσε το ελικόπτερο που μετέφερε τους πολιτικούς, ένα ζευγάρι ελληνικά F-16 «χτένιζε» τον εναέριο χώρο στην περιοχή. Και, ορθώς, διότι επανειλημμένως στο παρελθόν, ήδη από τη δεκαετία του 1990, αποτελεί συστηματική πρακτική της Τουρκίας να παρενοχλεί τους Έλληνες υπουργούς που επισκέπτονται, όχι μόνον τη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και άλλα νησιά του Αιγαίου. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, και μάλιστα επί υπουργίας Καμμένου, έχει παραγίνει το κακό. Πάντως, να συστήσουμε στον υπουργό Άμυνας να στείλει και καμιά ανθοδέσμη στον Ερντογάν και στον Τσαβούσογλου, διότι τέτοια διαφήμιση σαν κι’ αυτή που του κάνουν οι Τούρκοι, δύσκολα θα την είχε, όσα και να πλήρωνε.

Επί της ουσίας, όμως, ποιος ο απολογισμός της επίσκεψης Καμμένου στα νησιά; Οι αερομαχίες ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, για να αναδείξει την –γνωστή- προκλητικότητα της Τουρκίας; Να νοιώσουν «κομάντα» οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη (η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, πρόσφατα πήγε και με τον Α.Τσίπρα στην Κούβα!) και Ελένη Αυλωνίτου; Για να λερώσουν, η πρώτη τα γοβάκια της και η δεύτερη τις ψιλοτάκουνες μπότες της στη λασπουριά της νήσου Ρω, και να φωτογραφίζονται εκ δεξιών και εξ’ αριστερών του Πάνου Καμμένου, ή με φόντο το γραφικό Καστελόριζο και τα παιδάκια; Για να κάνει το σόου του το «νεοφασιστικό νηπιαγωγείο» των χρυσαυγιτών ακόμα και στην κυρά της Ρω που αντιστάθηκε –με τον τρόπο της- στον κατακτητή, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

[photo_2]

Αλαλούμ εκ του πονηρού

Κανονικά, μια επίσκεψη σε αυτά τα νησιά, θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται από τη σοβαρότητα που επιβάλλει η δύσκολη γεωγραφική και στρατιωτική θέση τους. Και, προφανώς, θα έπρεπε να μετάσχουν όλα τα πολιτικά κόμματα, για να έχει και την αντίστοιχη βαρύτητα. Όμως, ο κ.Καμμένος, τα έκανε θάλασσα. Γιατί; Διότι, αρχικώς ο ίδιος είχε προσκαλέσει τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για να συνεδριάσουν (!) στο Καστελόριζο. Κάτι που, αφενός «θεσμικά» είναι δύσκολο να γίνει, αφού θα απαιτείτο προηγουμένως η σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, αφετέρου πρακτικά θα ήταν δύσκολο, διότι θα έπρεπε να μεταφερθούν εκεί, εκτός των 55 μελών της Επιτροπής, πρακτικογράφοι, γραμματείς, κ.ο.κ.

Τα περισσότερα κόμματα, λοιπόν, δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν, αφού ο κ.Καμμένος τα έφερε προ τετελεσμένου, και ήταν φυσικό να κάνουν λόγο για «σόου Καμμένου». Όταν πλέον ο υπουργός διέρρευσε (δεν το δήλωσε ποτέ επίσημα) ότι δεν καλεί σε συνεδρίαση, αλλά σε επίσκεψη, ήταν αργά. Τελικώς, δεν ήταν πάνω από 14 βουλευτές, εκ των οποίων τρεις χρυσαυγίτες. Αυτό ήθελε ο κ.Καμμένος; Να σημειωθεί ότι, ακόμη και την Παρασκευή που το υπουργείο έστειλε τηλεφωνικό μήνυμα στους δημοσιογράφους, για «συνεδρίαση» έγραφε. Βέβαια, και από τη μεριά της η ΝΔ χειρίστηκε ερασιτεχνικά το θέμα. Μέχρι την τελευταία στιγμή έλεγε ότι θα πάρει μέρος μόνον σε επίσκεψη με τη συμβολική συμμετοχή ενός βουλευτή της, και λίγη ώρα μετά με επίσημη ανακοίνωσή της, ανάφερε ότι δεν πάει. Αντίθετα, εξ’ αρχής μόνο το ΚΚΕ προειδοποιούσε για «σόου Καμμένου», και το ΠΑΣΟΚ, βασικά για λόγους προσωπικής κόντρας ενός βουλευτή του με τον Π.Καμμένο.

Πάντως, την επόμενη φορά –εάν υπάρξει- ας φροντίσει τουλάχιστον ο κ.Καμμένος να μην γίνει «παρεξήγηση», διότι με τόσο ευαίσθητα εθνικά - πολιτικά θέματα δεν παίζουν. Πόσο μάλλον, δεν αξίζει τον κόπο να «τρέχουν» τα φαντάρια επί τρεις ημέρες για να τακτοποιήσουν και να βάψουν τα φυλάκια και τα στρατόπεδα, να κουβαλιούνται στο Καστελόριζο ακόμα και κοπελιές αξιωματικοί από τη Ρόδο για να οργανώσουν το τραπέζι του φαγητού των πολιτικών και των στρατιωτικών, και, αντί να εισπράττεις εσύ κέρδη από το ακροδεξιό ακροατήριο, να εισπράττει η ναζιστική ακροδεξιά από σένα.

[photo_3]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα