Αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου της ΝΔ καταγγέλλουν δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής

Τις έντονες ανησυχίες και τις ενστάσεις τους, εκφράζουν μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για τις εν εξελίξει διαδικασίες του 10ου συνεδρίου του κόμματος με επιστολή τους προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Νίκος Νικολαϊδης, Κώστας Ζωντανός, Ευαγγελία Αγαλοπούλου-Πετράκου, Πολυχρόνης Ινιωτάκης, Θόδωρος Ματάλας, Ευάγγελος Πάνου, Παναγιώτη Σαρούκου, Ιωάννης Χονδρογιάννης, Χρήστος Παρράς και Αλέκος Κόκκαλης στο κείμενό τους που απεστάλη χθες, αναφέρονται σε προσπάθειες

και κινήσεις αλλοίωσης του συνεδρίου με τους επί πλέον 803 συνέδρους (όπως αποκάλυψε το Antinews) που παράτυπα προβλέπεται να εκλεγούν.

Για το ίδιο θέμα έχει αποστείλει επιστολή από τις 16 Μαρτίου στον Κυρ. Μητσοτάκη, με κοινοποίηση στον γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και στον γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη, και ο Φίλιππος Ταυρής.

Τα μέλη της Π.Ε. αναφέρονται σε αντικαταστατικές αποφάσεις, που αλλοιώνουν τη σύνθεση και τη φιλοσοφία του συνεδρίου και ζητούν την παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη για να αποκατασταθεί η εσωκομματική νομιμότητα.

Ειδικά για το θέμα της αλλοίωσης της σύνθεσης του συνεδρίου, υποστηρίζουν ότι με τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων που εξέδωσαν την υπ’ αριθ. 267/19-2/2016 εγκύκλιο, καταστρατηγείται το καταστατικό και εκλέγονται 1.819 σύνεδροι από τον γενικό πίνακα των ΝΟΔΕ, αντί του ορθού των 1.016 συνέδρων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, στην Β’ Αθηνών έπρεπε να εκλέγονται 136 και θα εκλεγούν (5x136=) 680 σύνεδροι, στην Α’ Αθηνών θα έπρεπε να εκλεγούν 46 και εκλέγονται 92 σύνεδροι, στην Α’ Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να εκλεγούν 52 και εκλέγονται 156 σύνεδροι και στο υπόλοιπο Αττικής θα έπρεπε να εκλεγούν 49 και εκλέγονται 147 σύνεδροι.

«Δηλαδή, με την παράνομη – αυθαίρετη ερμηνεία του καταστατικού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης, θα εκλεγούν παραπάνω 803 σύνεδροι, αλλοιώνοντας την σύνθεση του Συνεδρίου, άρα και τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα του 10ου Συνεδρίου μας» υπογραμμίζουν και συμπληρώνουν: «Με βάση λοιπόν αυτό το χαρακτηριστικό η σύνθεση (ανεξάρτητα των ex officio συνέδρων), με την αυθαίρετη και αντικαταστατική διατύπωση της εγκυκλίου, όχι μόνο αυξάνονται κατά ποσοστό 79% οι σύνεδροι του γενικού πίνακα (1819 αντί για 1016), αλλά τροποποιείται δραματικά εις βάρος της Περιφέρειας. Ακόμη πιο εξόφθαλμο είναι ότι οι σύνεδροι της Β’ Αθήνας από 136 γίνονται 680 (!!!)».

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι αποτέλεσμα αυτών είναι να ανατρέπεται η σχέση μεταξύ της Περιφέρειας και των αστικών κέντρων και από τις κινήσεις που έχουν γίνει, από το 72% πέφτει σε 41% στην Περιφέρεια, με αντίστοιχη αύξηση από 28% σε 59% στην Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια Αττικής. «Αυτές οι ρυθμίσεις αποτελούν κατάφορη παράβαση, όχι μόνο των άρθρων του καταστατικού, αλλά και του πνεύματος δικαίου» σημειώνουν τα μέλη της Π.Ε.

Ακόμη καταγγέλλουν ότι διαγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, που δεν συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής Προέδρου (στους επίσημους καταλόγους της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζονται περίπου 1.500.000 μέλη και στην πρόσφατη διαδικασία ανάδειξης Προέδρου συμμετείχαν 407.000 μέλη) και υποστηρίζουν ότι είναι αντικαταστατική η διάταξη που δεν χορηγεί την δυνατότητα εγγραφής νέου μέλους ή επαναβεβαίωσης μέχρι την ημέρα διενέργειας των εκλογών, όταν αυτό μάλιστα επετράπη και στην πρόσφατη διαδικασία εκλογής Προέδρου.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι η εκδοθείσα βασική εγκύκλιος απαγορεύει ρητά τις ενστάσεις επί των εκλογικών καταλόγων μελών, όταν το δικαίωμα επικύρωσής αυτών, εκχωρήθηκε μάλιστα σε υπηρεσία (!!!) του Κόμματος (μηχανογράφηση) και όχι σε θεσμικό όργανο.

«Από προσλαμβάνουσες που έχουμε, σωρεία περιπτώσεων έχουν εντοπισθεί, όπου εξοβελίζονται μέλη με ιστορική διαδρομή από τους καταλόγους, καθώς και παλαιά μέλη, που δεν κατόρθωσαν για διαφόρους λόγους είτε να ψηφίσουν στις τελευταίες διαδικασίες, είτε δεν είχαν τη δυνατότητα μέσω του διαδικτύου, να υποβάλουν αίτηση επανεγγραφής, εφόσον πλέον αντικαταστατικά δεν επιτρέπει η εκδοθείσα αναρμοδίως εγκύκλιος» υπογραμμίζουν και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη για την αποκατάσταση της εσωκομματικής δημοκρατίας και την πιστή τήρηση της καταστατικής διαδικασίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα