Αλλάξτε την ατζέντα!

Κάθε εκλογική μάχη, όποτε κι αν έγινε αυτή, κερδήθηκε ή χάθηκε από την καθημερινότητα. Όσα κι αν έλεγαν οι κυβερνήσεις για ανάπτυξη, επενδύσεις, βελτιωμένα νούμερα και εντυπωσιακούς αριθμούς αυτό που πάντα κυριαρχούσε ήταν η τσέπη του πολίτη.

Αν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του, αν μπορεί να αγοράσει κάτι για τα παιδιά του, αν του μένει τίποτε να αποταμιεύσει. Αλλά και αν αισθάνεται ασφαλής στον περίγυρό του, αν οι νόμοι που ψηφίζονται δεν τον προσβάλλουν, αν οι δηθενιές και οι ψευτοπροοδευτικούρες δεν προσβάλλουν την αισθητική του, τα πιστεύω του, τις παραδόσεις του.

Κάτω από αυτές τις παραδοχές η κυβέρνηση έχει λίγους μήνες ζωής. Η καθημερινότητα την έχει πάρει από κάτω και αποδεικνύει πόσο ανίκανη είναι να διαχειριστεί βασικά θέματα στα οποία δεν εμπλέκεται η τρόικα η οποία δίνει συνήθως και λύσεις.

Σήμερα είναι κρίσιμη ημέρα για την οικονομία και τα έσοδα καθώς θα φανεί αν οι 650 χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν, όπως κι αν ο αριθμός όσων δεν καταβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ είναι μεγάλος. Μέχρι το τέλος του έτους θα κριθεί η πορεία του προϋπολογισμού κι αν θα έρθουν νωρίτερα τα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Όμως, μια σειρά από γεγονότα καθημερινά αποδεικνύουν ότι ο Τσίπρας βρίσκεται σε βέρτιγκο. Από το ναυάγιο στο Ελληνικό μέχρι τα διεμφυλικά ζευγάρια. Κι από το θέατρο σκιών που παίζουν οι καμένοι και οι ψεκασμένοι, μέχρι τον Ρουβίκωνα που μπουκάρει όπου γουστάρει. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, όσο κι αν θέλει να το παίξει άνετη. Ακόμη και η… Αντουανέτα της κυβέρνησης, ο Τσακαλώτος ιδρώνει και ξεϊδρώνει. Βγήκε προχθές να μας πει ότι η οικονομία απογειώθηκε όταν οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι είναι φούμαρα τα περί ανάπτυξης. Η χώρα χειροτερεύει και σε θεσμικό επίπεδο κάτι που φάνηκε από την προκλητική στάση του Καμμένου και την κάλυψή του από τον Τσίπρα με τη μορφή δούναι και λαβείν.

Όμως, η ΝΔ τι κάνει για να πιέσει; Είναι αρκετή η αντιπολίτευση που θα χτυπά καθημερινά αλλά με θέματα που δεν ενδιαφέρουν ή πρέπει να κάνει κάτι άλλο; Καλός είναι ο Κυριάκος, καλός και ο Άδωνις να μιλάνε για τα καζίνο του Πάνου, για τα τηλέφωνά του, για την τακούνα της γυναίκας του. Καλοί είναι και όλοι όσοι ασχολούνται με την ταυτότητα των διεμφυλικών ή με τον χορό του Κουρουμπλή. Δε λέμε, σοβαρά θέματα. Όμως, ποια είναι η απάντηση της ΝΔ στο καθημερινό μπάχαλο της κυβέρνησης; Εκεί όπου θα κριθεί η εξουσία για τα επόμενα χρόνια; Και που είναι όλοι αυτοί οι στελεχάρες και οι βουλευτές που βρίσκονται στη ΝΔ αλλά είναι εξαφανισμένοι; Με τον Κυριάκο κι άλλους πέντε θα γίνει η αντιπολίτευση και θα πέσει η κυβέρνηση; Αν δεν υπάρξει συστράτευση, αν δεν παράξει θέματα η ΝΔ ώστε να μην σέρνεται πίσω από την ατζέντα του Μαξίμου, τότε είναι σίγουρο ότι θα περιμένει πολύ για να πέσει η κυβέρνηση. Κι όχι μόνο. Για να μη δώσει την ευκαιρία στον Τσίπρα να επανέλθει έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα.

Προτάσεις, λύσεις, καθημερινές παρεμβάσεις για τα καθημερινά προβλήματα. Να αισθανθεί ο κόσμος ότι η ΝΔ είναι χρήσιμη για το λαό. Έτσι θα πέσει αυτό το έκτρωμα που μας κυβερνά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα