«Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν έρχονται επενδύσεις»

Το φιλοεπενδυτικό προφίλ για το οποίοη σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να πείσειότι διαθέτει και να το βγάλει προς τα έξω προσκαλώντας ξένους ομίλους να στήσουν τις επιχειρήσεις τους στη χώρα μας, σκόνταψε για άλλη μια φορά στις ιδεοληψίες και τα καμώματα του ΣΥΡΙΖΑ. Το απίστευτο αλαλούμ στην υπόθεση του Ελληνικού ανάγκασε τη Νέα Δημοκρατία και πάλι να βρεθεί αντιμέτωπη με τις... μεταλλάξεις της σημερινής κυβέρνησης

και να της επιτεθεί (ξανά) για τους χειρισμούς της στο ζήτημα που για την Πειραιώς, είναι δικό της γήπεδο, γιατί απλώς ο «κ. Τσίπρας δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί» να υλοποιήσει καμία επένδυση στη χώρα.

Μόνο ως τραγελαφικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αυτά που συμβαίνουν με τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, εάν δεν διακυβεύονταν τόσο η ανάπτυξη και οι χιλιάδες θέσεις εργασίας, όσο και ο διεθνής αντίκτυπος της χώρας στο εξωτερικό. «Για τη ΝΔ δεν είναι ευχάριστο να αναγκάζεται για άλλη μια φορά να επανέλθει σε ένα ζήτημα που αν και αποτελεί ένα από τα προνομιακά της πεδία στην αντιπαράθεση με τη σημερινή κυβέρνηση, ωστόσο όλο αυτό το παράλογο σκηνικό που έχει στηθεί με τις παλινωδίες και με τις επενδύσεις να κινούνται στη λογική του «τραβάτε με κι ας κλαίω» είναι σε βάρος της χώρας», τονίζουν γαλάζια στελέχη και επισημαίνουν τις ιδεολογικές διαφορές τους με την Κουμουνδούρου στο θέμα της στήριξης του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικότητας, αλλά και την έλλειψη αποφασιστικότητας που διέπει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι οι επενδύσεις κινούνται πάνω σε τεντωμένο σχοινί, γιατί οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ τις υπονομεύουν. Αλλά και γιατί η κυβέρνηση που τώρα τις ανακάλυψε και θέλει να τις κάνει σημαία της,δεν διαθέτει ούτε τον απαραίτητο σχεδιασμό, ούτε την τεχνογνωσία, ούτε και τη στοιχειώδη αντίληψη για να τις υλοποιήσει. Κι αυτό γιατί στα υψηλά κλιμάκια του Μοσχάτου θεωρείται δεδομένο ότι η βασικότερη προϋπόθεση για να έρθουν οι επενδύσεις στη χώρα, είναι να προχωρήσουν τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις, κάτι που δεν έχει σκοπό να πράξει η τωρινή κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να σηκώσει το γάντι και να αναδείξει για άλλη μια φορά ότι η ανάπτυξη χρειάζεται πολιτική αλλαγή, εστιάζοντας ακόμα πιο δυναμικά στην άβυσσο που τον χωρίζει από τον Αλέξη Τσίπρα στον τομέα των επενδύσεων. Αλλά και να τονίσει ότι για όλες τις κωλυσιεργίες, τις παραλείψεις και τα εμπόδια κανένας δεν παραιτείται ή δεν αποπέμπεται από την κυβέρνηση, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει προσωπείο από τη μια μέρα στην άλλη και να πετάξει το αμπέχονο του διαδηλωτή και από εκεί που είχε εχθρική στάση απέναντι στις επενδύσεις, να πείσει τώρα όλα τα στελέχη της ότι πηγαίνει ξαφνικά στο άλλο άκρο», σχολίαζε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι ο σημερινός πρωθυπουργός παραμένει δέσμιος μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Με την παρέμβασή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλησε ναεκπέμψει ακόμα ένα μήνυμα. Ότι ως μελλοντικός πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων και μάλιστα σε βάρος του ΑΕΠ της χώρας, των παραγωγικών επενδύσεων και της ευημερίας των πολιτών. Με το αίτημά του για την αποπομπή της ΓΓ του ΥΠΠΟ και επικεφαλής του ΚΑΣ, ο αρχηγός της ΝΔ επαναβεβαίωσε το ισχυρό μεταρρυθμιστικό πρόσημο του κόμματός του και της αντίληψής του για την ιδιωτική οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα