Αληθινό ή όχι το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές μέσα από το Airbus;

16:43 1/4/2015 - Πηγή: Antinews

Ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων που καταγράφει τις τελευταίες στιγμές μέσα στο μοιραίο Airbus της Germanwings φαίνεται να επιβεβαιώνει τα στοιχεία που προέκυψαν από το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής. Το βίντεο πριν από τη συντριβή στις γαλλικές Άλπειες, ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους η Bild και το Paris

Match.

Το βίντεο καταγράφει τις τραγικές στιγμές των επιβαινόντων της Πτήσης 4U9525 και προέρχεται από κάρτα μνήμης από το κινητό τηλέφωνο επιβάτη, το οποίο περισυνέλεξαν οι ερευνητές στον τόπο του δυστυχήματος. Τόσο η Bild όσο και το Paris Match υποστηρίζουν ότι είναι πέραν αμφιβολίας η αυθεντικότητά του.

Η καταγραφή φαίνεται πως γίνεται από το πίσω μέρος του αεροπλάνου. Δεν είναι ξεκάθαρο αν εκείνος που την έκανε καθόταν ή όχι, όπως κι αν πρόκειται για μέλος του πληρώματος ή επιβάτη που καταγράφει τις στιγμές. Ακούγονται σπαρακτικές κραυγές, κάτι που δείχνει ότι οι επιβαίνοντες γνώριζαν την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν. Η φράση «Θεέ μου» ακούγεται σε πολλές γλώσσες. Η σκηνή είναι τόσο χαοτική που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν άνθρωποι, αναφέρει το Paris Match. Προς το τέλος του βίντεο καταγράφεται ένα ισχυρό τράνταγμα, δυνατότερο από τα προηγούμενα και οι κραυγές γίνονται ακόμη πιο δυνατές. Μετά υπάρχει κενό.

Όσον αφορά τα ευρήματα από το μαύρο κουτί, επιβεβαιώνονται καθώς τουλάχιστον τρεις φορές ακούγεται μεταλλικός ήχος, προφανώς από τον πιλότο που προσπαθεί να σπάσει την πόρτα του κόκπιτ με τσεκούρι ή κάποιο άλλο μεταλλικό αντικείμενο. Ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι η κάρτα μνήμης ενός smartphone είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και μπορεί να διασωθεί ακόμα και μετά από μια πολύ ισχυρή συντριβή.

www.parismatch.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα