Αλέξη, πιο χαμηλά δεν πάει!!!

18:47 5/4/2017 - Πηγή: Antinews

«Παίζουμε τις κουμπάρες»: Παιχνίδι χωρίς ειδικούς κανόνες στο οποίο τα παιδιά παριστάνουν τις νοικοκυρές. - Ειρωνικά: Κοροϊδευόμαστε, αντιμετωπίζουμε ένα θέμα ειρωνικά.

Όποιος είναι κοριτσάκι ή όποιος έχει αδερφή ή είναι ο ίδιος... αδερφή γνωρίζει ότι οι κουμπάρες που παίζανε παλιά ήταν η μίμηση γυναικών. Έβαζαν φούστες, μπλούζες, γόβες, καλσόν και άλλα και έκαναν όλες εκείνες τις συμπεριφορές που έχουν οι μεγάλες γυναίκες.

Να λοιπόν που εκείνο το παιδικό παιχνίδι έχει γίνει... talk of the town

αφού σε επίσημες δηλώσεις ένας πρωθυπουργός μιας χώρας, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μίλησε για τις «κουμπάρες» που... παίζαμε παιδιά.

Θυμήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός το παιχνίδι που... ελπίζουμε να μην έπαιζε και ο ίδιος αλλά να το έβλεπε από τα κορίτσια της γειτονιάς για να πει: «Εδώ δεν παίζουμε τις κουμπάρες, αλλά με το μέλλον ενός λαού. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πώς η μεταφράστρια έδωσε στον Τουσκ να καταλάβει τι είναι βρε παιδί μου αυτές οι κουμπάρες και γιατί το είπε ο Τσίπρας.

Όμως, το ενδιαφέρον είναι ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αισθάνεται ντροπή γιατί έχει πρωθυπουργό έναν πολιτικό άνδρα τόσο χαμηλού επιπέδου. Αυτή η επιτηδευμένη μαγκιά, αυτό το αντισυμβατικό ύφος που θυμάται τις κουμπάρες για να δείξει την ενόχλησή του για τις διαπραγματεύσεις, δείχνει το χαμηλό επίπεδο ενός πρωθυπουργού που πέρασε έξω από το Μαξίμου, είδε φως και μπήκε, με τη βοήθεια πολλών είναι η αλήθεια.

Όμως, αυτό δεν είναι επίπεδο πολιτικού ανδρός. Μαζί με τα κουτσοαγγλικά του, το κλασικό του στυλ με ανοικτά πόδια και να χαζεύει το υπερπέραν αλλά και αυτό το ύφος που χρησιμοποιούσε όταν ήταν πρόεδρος του 15μελούς, στήνεται η «persona Alexis».

Όχι, δεν είναι αυτός ο πρωθυπουργός που χρειάζεται η Ελλάδα. Δεν της πρέπει ένας τέτοιος «ηγέτης». Ακόμη και ο... Βασίλης Λεβέντης θα ήταν πολύ καλύτερος. Όμως, τι να περιμένεις από έναν πρωθυπουργό που έχει υπεύθυνο στον πολιτικό σχεδιασμό τον Καρανίκα και όλους εκείνους τους αμόρφωτους τεμπέληδες ακτιβιστές που δεν έχουν ιδέα τι πάει να πει σοβαρή εικόνα μιας χώρας.

Όχι. Ακόμη κι αν η πατρίδα μας έχει πέσει τόσο χαμηλά τα τελευταία χρόνια, δεν της αξίζει να κυβερνιέται από τέτοιους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα