Άκρα του τάφου σιωπή στον πάτο του... “ΠΗΓΑΔΟΛ”

Κούτες με φακέλους και ψηφιακό υλικό πάνε κι έρχονται μεταξύ ΔΟΛ και Πήγασου προκειμένου να τα επεξεργαστούν υποτίθεται ένθεν και ένθεν τα στελέχη των οικονομικών διευθύνσεων και οι νομικοί σύμβουλοι των δύο συγκροτημάτων προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της κυοφορούμενης συγχώνευσης που επιβάλλουν οι τράπεζες ως προϋπόθεσή για ανατροφοδότηση του δανεισμού και στην καλύτερη περίπτωση του κουρέματος ή της διαγραφής των επιτοκίων .

Όμως τα πράγματα

δεν είναι τόσο εύκολα και όσοι μιλούν για επίσπευση της διαδικασίας μάλλον βιάζονται οι ίδιοι. Μόνο και μόνο για να μην φανεί ότι βρίσκονται εκτός παιχνιδιού, εκτός τόπου και χρόνου.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους θα δούμε όλες τις παραμέτρους και τα πραγματικά περιστατικά:

* Οι δύο ή τρεις πιθανοί εταίροι, αν συμμετάσχει μεθύστερα και η Τηλέτυπος (Mega) δεν επιθυμούν κατ' αρχήν να συγχωνευτούν, απλώς επείγονται για αναδανεισμό. Ειδικά η Πήγασος έχει ανάγκη ρευστότητας ύψους 10 εκατ. Ευρώ τα οποία ενδεχομένως να επένδυε η οικογένεια Μπόμπολα που δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να μεταβιβάσει τη μίνι μηντιακή αυτοκρατορία της αντί 50 – 60 εκατ. Ευρώ (συν ανάληψη υποχρεώσεων ύψους 145 εκατ. Ευρώ σε ομιλικό επίπεδο. Το όνομα του πιθανού αγοραστή που κυκλοφορεί είναι ποιού άλλου; Του Βαγγέλη Μαρινάκη οποίος βρίσκεται πίσω από την εξαγορά του Sentra FM αντί 1 εκατ. Ευρώ αλλά και της κυοφορούμενης συμφωνίας για την απόκτηση της Goal News.

* Οι τράπεζες, προεξαρχούσης της Alpha Bank δεν ανατροφοδοτούν τον δανεισμό και δεν προβαίνουν σε κούρεμα χρεών (με τη μορφή της οριζόντιας μείωσης των χρεών ή της διαγραφής των επιτοκίων) αν δεν γίνει κάποιου είδους συγχώνευση. Η συγχώνευση αυτή προϋποθέτει μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 50% και του προσωπικού και οικονομίες κλίμακας σε επίπεδο εγκαταστάσεων, διευθύνσεων και μηχανογράφησης. Με τη συγχώνευση θα ενωθούν τα αποθεματικά, τα ταμειακά κεφάλαια των δύο εταιρειών και φυσικά με την κοινή παρουσία και συμμετοχή στη νέα εταιρεία των δύο ιδιοκτητών διασφαλίζεται η χρηματοδότηση της νέας εταιρείας. Αναμένεται ότι η νέα εταιρεία θα απορροφήσει σε μεγάλο ποσοστό τα διαφημιστικά έσοδα και τις πωλήσεις και των δύο ομίλων. Σε δεύτερο χρόνο θα εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας.

* Οι εκδότες συζητούν αλλά σχεδόν ανεπίσημα. Μόνο μια συνάντηση είχε πιο επίσημο χαρακτήρα παρόντων και άλλων μελών της οικογένειας Μπόμπολα και της οικογένειας Ψυχάρη. Η συνάντηση δεν έγινε σε σούπερ θετικό κλίμα μιας και οι δύο πλευρές επιθυμούν να διατηρήσουν το management και το 51% του ενδεχόμενου νέου σχήματος.

* Κανείς δεν διαρρέει τίποτα σε κανέναν τρίτο πέραν των οικονομικών συμβούλων, των δικηγόρων και των μελών των δύο οικογενειών. Όσοι φέρονται να γνωρίζουν και κυκλοφορούν ως επαΐοντες, στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τίποτα. Διασπείρουν εικασίες και εικοτολογίες, εύλογες και εύληπτες φήμες που κυκλοφορούν αδέσποτες στο διαδίκτυο. Ο λόγος είναι απλός: Ποιός θέλει να εκτεθεί και να δείξει ότι δεν έχει θέση μυστικοσυμβούλου στην επόμενη κρίσιμη ημέρα για τα δύο μεγαλύτερα συγκροτήματα της χώρας;

Διαψεύδει η Πήγασος ότι έδωσαν τα χέρια Μπόμπολας και Ψυχάρης

Σε διάψευση δημοσιεύματος που κάνει λόγο για συμφωνία με την «ΔΟΛ Α.Ε.», προέβη χθες η εταιρία Πήγασος Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρει: Προς σχολιασμό δημοσιεύματος με τίτλο «Έδωσαν τα χέρια Μπόμπολας-Ψυχάρης», η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» γνωρίζει στο επενδυτικό και στις Αρμόδιες Αρχές, διαψεύδοντας τη σχετική αναφορά περί οποιασδήποτε συμφωνίας και υπογραφής MOU με την «ΔΟΛ Α.Ε.», ότι αποτελεί πάγια εταιρική πρακτική της η άμεση γνωστοποίηση και ενημέρωση για κάθε επιχειρηματική εξέλιξή της.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα