Άγριες συμπλοκές την νύχτα μεταξύ μεταναστών στην Χίο [βίντεο]

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στον καταυλισμό της Σούδας, στην Χίο, ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα Αλγερινών κινήθηκε εναντίον μεταναστών από τη Συρία και το σημείο, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων που ήταν οπλισμένοι με πέτρες, ξύλα και σιδηρολοστούς άρχισαν να σπάνε ό,τι υπήρχε μπροστά τους.

Η αστυνομία αρχικά παρακολουθούσε από μακριά, αλλά στη συνέχεια δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον καταυλισμό, την

ώρα που τα επεισόδια βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

Ωστόσο, τα επεισόδια επεκτάθηκαν κι εκτός του καταυλισμού με τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων να σπάνε το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που εκείνη την ώρα εκτελούσε βραδινή βάρδια. Οι υπόλοιποι πρόσφυγες και κυρίως οι οικογένειες ζήτησαν να μεταφερθούν εκτός καταυλισμού κι έτσι μετακινήθηκαν είτε στον Δημοτικό Κήπο είτε στο πάρκο βόρεια του καταυλισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού. Οι άντρες των ΜΑΤ συνέλαβαν 15 άτομα, τα οποία θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα με σκοπό να απελαθούν.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα