Αγκαλιά... με την κυβέρνηση ο Σόιμπλε

Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει ουκ ολίγες φορές, ο Σόιμπλε επιθυμεί διακαώς να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Από πέρυσι, σύμφωνα με τη λογική του Τσίπρα και της παρέας του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κάνει τα πάντα για να εξωθήσει τη χώρα στην… ακούσια ή εκούσια έξοδο από την ευρωπαϊκή

οικογένεια.

Μάλιστα, συχνά – πυκνά λένε ότι επαναφέρει τα σενάρια του Grexit επειδή μισεί την Ελλάδα ή επειδή δεν έχει κανένα πρόβλημα να μας δει εκτός ευρώ.

Ακόμη κι αν είναι έτσι, τότε γιατί η κυβέρνηση έχει καταντήσει ο καλύτερος χορηγός του Σόιμπλε και της παρέας των σκληρών;

Με τα καμώματά τους οδηγούν εκεί ακριβώς που θέλει ο Γερμανός. Αλλά και το αντίθετο ίσως να συμβαίνει. Ο Σόιμπλε γίνεται ο καλύτερος σπόνσορας των ακραίων κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα είχαν πρόβλημα να μας καταντήσουν Βενεζουέλα. Και μπορεί να έφυγαν πολλοί από την Κουμουνδούρου, όμως, υπάρχει ακόμη πολύς χώρος για αριστερές αρλούμπες, όπως εθνικό νόμισμα, κυριαρχία, να βγούμε από τα μνημόνια και άλλα τέτοια.

Ο ένας λοιπόν σπόνσορας του άλλου σε μια πορεία της χώρας προς το άγνωστο. Η κυβέρνηση κάνει τα αντίθετα από αυτά που θα έπρεπε για να βουλώσει τα στόματα των ακραίων. Αντί για μεταρρυθμίσεις στις αγορές, στο Δημόσιο, στην εργασία, προχωρά σε προσλήψεις, σε παροχές χωρίς αντίκρισμα και ταυτόχρονα σε μια φορομπηχτική πολιτική που δεν έχει προηγούμενο.

Ο δε Σόιμπλε με τις ακραίες θέσεις του, που προφανώς καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί, κάνει το χατίρι στους ακραίους της κυβέρνησης και ταυτόχρονα διατηρεί στη ζωή τον Τσίπρα. Ουσιαστικά, αν δεν υπήρχε ο Γερμανός η κυβέρνηση θα είχε καταρρεύσει. Με το να παρεμβαίνει ο Σόιμπλε συχνά – πυκνά ουσιαστικά της δίνει οξυγόνο αφού το «αντίπαλον δέος» συσπειρώνει τους Συριζανέλ και τους κρατά στην εξουσία.

Αγκαλιά λοιπόν ο Σόιμπλε με την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή, όμως, που η χώρα βαδίζει ξανά στο άγνωστο. Η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει παγώνει την αγορά, οι επιχειρηματίες σηκώνουν τα χέρια ψηλά, κανείς δεν θέλει να επενδύσει πουθενά, όλοι περιμένουν πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, πότε θα ρυθμιστεί το χρέος και πότε θα πάμε σε εκλογές. Τώρα λένε ότι η αξιολόγηση μπορεί να πάει Μάρτιο ενώ είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που υποτίθεται ότι θα μειωνόταν πάνω από 40 δις ευρώ ως το 2060.

Και η Ελλάδα σέρνεται ενώ περιμένουν να μάθουν όλοι πώς θα υπάρξει πλεόνασμα – μαμούθ και το 2017 και πώς η ανάπτυξη θα είναι 2,7%.

Το ίδιο λάθος του 2014 και του 2015 και οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Αρχηγός βέβαια ο Σόιμπλε που έχει βρει τα… κορόιδα να του κάνουν τη δουλειά, δηλαδή να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα