Αφήνουν τον Γιλντιρίμ... να σουλατσάρει ελεύθερα

Το να έρχεται ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας και να κάνει συναντήσεις με τον Τσίπρα, τον Παυλόπουλο και τον Μητσοτάκη είναι απολύτως θεμιτό και καλώς γίνεται. Είναι ευκαιρία για να λύνονται παρεξηγήσεις και να προχωρούν τα πράγματα κανονικά και στο πλαίσιο της διπλωματίας.

Εν μέσω διαρκούς έντασης στο Αιγαίο, αλλά και στην Κυπριακή ΑΟΖ οι συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο αποκλιμάκωσης.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέλεξε να έχει και «ιδιωτική» επίσκεψη στην Κομοτηνή. Σε μια Θράκη με τα χίλια μύρια προβλήματα η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει στον κολαούζο του Ερντογάν να πάει… ιδιωτικά στην περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με το… άτυπο πρόγραμμα του Γιλντιρίμ θα παρευρεθεί και σε μεγάλη «προσευχή» των Μουσουλμάνων που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Λύκειο με αφορμή το Ραμαζάνι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση ώστε να παραστούν πάνω από 5.000 Μουσουλμάνοι και ο Γιλντιρίμ να τους μιλήσει.

Ο Γιλντιρίμ θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Αμανατίδη, ο οποίος όμως δεν θα πάει στην μουσουλμανική γιορτή αφήνοντας στον Τούρκο πρωθυπουργό το ελευθέρας να πραγματοποιήσει «προεκλογική συγκέντρωση» ή καλύτερα πολιτική ομιλία σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

Άλλες πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι ο Γιλντιρίμ θα επισκεφτεί και την επιχείρηση του γιου του γνωστού προκλητικού βουλευτή Αχμετ Σαδίκ ο οποίος είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η Άγκυρα επιθυμεί να «αναστήσει» σκληρές μειονοτικές θέσεις στην περιοχή και θέλει να δώσει το «χρίσμα» γι’ αυτό στο γιο του Σαδίκ.

Και η Αθήνα τι κάνει; Απλά παρακολουθεί χωρίς να ομιλεί. Ένας Τούρκος πρωθυπουργός σουλατσάρει στη Θράκη… ιδιωτικά, το γνωστό προκλητικό τουρκικό προξενείο πραγματοποιεί πρωτοφανή κινητοποίηση για μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και κανείς δεν ασχολείται με το ζήτημα. Δεν μπορεί άραγε η ελληνική διπλωματία να αποτρέπει τέτοιες προκλητικές ενέργειες; Δεν μπορεί ο Τσίπρας να πει στον Γιλντιρίμ να κόψει τα σουλάτσα στη Θράκη; Αυτή είναι η περήφανη εθνική εξωτερική πολιτική του Τσίπρα; Να αφήνει να παίζονται παιχνίδια με τα τόσο σοβαρά και ευαίσθητα εθνικά θέματα;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα