Αδίστακτοι και διπρόσωποι

21:48 3/6/2016 - Πηγή: Antinews

Με την επίσκεψη Βαλς και τα όσα είπαν με τον Τσίπρα, έχουμε μείνει με την απορία ποιος στηρίζει ποιον και ποιος δουλεύει ποιον.

Και τι δεν ακούσαμε; Για τον Σηκουάνα που υπερχείλισε, για τα αναπτυξιακά μηνύματα που στέλνει αυτή η επίσκεψη στην Αθήνα, για τη βοήθεια της Γαλλίας στην Ελλάδα, για έναν «αξιοπρεπή

συμβιβασμό» με το τρίτο μνημόνιο και για την τεχνογνωσία που θα παρέχουν οι Γάλλοι για τις μεταρρυθμίσεις ιδίως στην δημόσια διοίκηση. Εν τω μεταξύ οι δηλώσεις των δύο ηγετών ήταν μια «ξεπέτα» και δεν δέχτηκαν ούτε μία ερώτηση έτσι για δείγμα.

Είναι προφανές ότι και οι δύο τους ήθελαν να αποφύγουν να μιλήσουν για αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία που καίγονται οι δρόμοι και συνταράσσονται από τις απεργίες. Ξαφνικά ο «αριστερός» Τσίπρας σφυρίζει αδιάφορα αλλά με περίσσιο θράσος μιλάει για τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων με την κυβέρνηση Ολάντ για να αντιμετωπιστεί ο νεοφιλελευθερισμός στην Ευρώπη και να εφαρμοστούν πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης και να υπάρξει ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο. Όλα αυτά την ώρα που ο σοσιαλιστής Ολάντ εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις που έχουν όλη τη Γαλλική κοινωνία απέναντί και μόνο για κοινωνική ευαισθησία δεν διακρίνονται αυτά τα μέτρα.

Το έχουμε ξαναγράψει. Οι άνθρωποι στο Μαξίμου είναι αδίστακτοι και διπρόσωποι. Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά τα κάνουν ανερυθρίαστα χάριν της εξουσίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα