Tο μη χείρον, βέλτιστον

Ένα πασίγνωστο ελληνικό παιδικό τραγούδι λέει μεταξύ άλλων:

«Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω απ’ την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω, την Κική την αγαπώ, μα μ’ αρέσει και η Κοκό».

Κάπως έτσι αισθάνονται και οι Έλληνες πολίτες αν και θα μπορούσε να αλλάξει το τραγουδάκι και να λέει την… Κική την μισώ μα μισώ και την Κοκό.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, Αλέξης Τσίπρας

και Κυριάκος Μητσοτάκης μάχονται για το ποιος θα κερδίσει την καρδιά του ελληνικού λαού που δεν μπορεί να διαλέξει. Τα έχει μπλέξει και προφανώς όχι γιατί έχει μπροστά του τους μεγάλους ηγέτες και τα τεράστια κόμματα και δεν μπορεί να επιλέξει.

Ο ένας είναι κυβέρνηση, κάνει ό,τι του γουστάρει, χρησιμοποιεί όλα τα επικοινωνιακά κόλπα που μπορεί, έχει την προσωπική του γοητεία η οποία ουσιαστικά είναι ένας πολιτικός αριβισμός που κάποτε στην πλατεία λέγαμε «αυτός είναι … παιδο» και πέφταμε μέσα.

Ο άλλος προσπαθεί να φτιάξει αρχηγικό προφίλ και μετά το κόμμα του που έχει σοβαρά προβλήματα. Για παράδειγμα τι ήταν αυτό το επικοινωνιακό τρικ που έβγαλαν από την Συγγρού; Ότι τάχα ο Τσίπρας κάνει πολυτελή φιέστα στην Ακρόπολη ενώ ο Κυριάκος πάει στο φτωχό Μενίδι και σφίγγει τα χέρια στους φτωχούς πολίτες. Εντάξει παιδιά, είπαμε πορεία προς το λαό αλλά μην το κάνετε και… Νίκος Ξανθόπουλος. Μην προσπαθείτε σώνει και καλά να βαφτίσετε τον Μητσοτάκη «Βασιλάκη Καϊλα» που ξέρει από κακουχίες, πονάει την φτωχολογιά και ακούει τις πίκρες του λαού.

Καλύτερα ο Κυριάκος να στραφεί στη συγκρότηση ενός σοβαρού προγράμματος που θα δίνει διεξόδους και δεν θα μένει στην επικοινωνία, στην εικόνα κι ας αφήσει τις συγκρίσεις ότι ο Τσίπρας είναι εκπρόσωπος των πλουσίων κι αυτός παιδί του λαού.

Αμ ο Αλέξης; Αυτός που κατέστρεψε την οικονομία, έδιωξε ή έκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις, έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, να μιλάει για ανάπτυξη; Ποιος είναι αυτός που μίλησε χθες για το «όραμα 2021»; Ο Αλέξης που ήταν εχθρός των ιδιωτικοποιήσεων; Που μιλούσε για ξεπούλημα στο κεφάλαιο; Αυτός που είχε κάνει καραμέλα τους νταβατζήδες και εμπόδιζε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια βάζοντας μπροστά τους κορμοράνους;

Σε τι να πιστέψει ο κόσμος από αυτά που είδε χθες; Ότι πήγε ο Αλέξης των μνημονίων και με φόντο την Ακρόπολη θέλησε να μας πείσει ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα; Μια ματιά από κάτω από το μπαλκόνι να έριχνε θα έβρισκε πολίτες έτοιμους να αυτοκτονήσουν, ανθρώπους έτοιμους να πλακώσουν στο ξύλο όποιον βρουν μπροστά τους. Έλληνες απελπισμένους και κυρίως ντροπιασμένους γιατί εξαπατήθηκαν όσο ποτέ.

Πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος ψήφιζε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν είχε τι άλλο να ψηφίσει. Ήρθε ο Τσίπρας και του πούλησε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, ο λαός διψούσε για κάτι διαφορετικό, για κάτι νέο και αντισυστημικό... Γι’ αυτό αγάπησε τον Αλέξη, ως δικό του παιδί, νέο της διπλανής πόρτας, γαμπρό για την κόρη του ή φιλαράκι για τον γιο του.

Κι αυτός τον πούλησε με το χειρότερο τρόπο. Διότι αν είχε τα κότσια να παραμείνει αληθινός και να εφαρμόσει όσα εξήγγειλε, ακόμη κι αν κατέστρεφε την Ελλάδα θα είχε να πει ότι δεν έκανε βήμα πίσω. Τώρα ο ελληνικός λαός που τον πίστεψε και τον αγάπησε θα τον μισήσει εξίσου διότι και η χώρα καταρρέει και το… ίνδαλμα του αποδείχθηκε κίβδηλο ή όπως λένε και στο χωριό «τενεκές ξεγάνωτος».

Κι έτσι επανερχόμαστε στο μεγάλο δίλημμα: Απ’ την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω; Αν η πρώτη είναι ο Αλέξης και η δεύτερη ο Κυριάκος, κι αν δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή άλλες επιλογές ο κόσμος πρέπει να επιλέξει αυτό που θα προκαλέσει λιγότερη ζημιά. Και η Ελλάδα έχει πληρώσει τεράστιο κόστος για να έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη.

Φτάνει μόνο ο Κυριάκος να σταματήσει τις επικοινωνιακές φιέστες και να γίνει πραγματικός ηγέτης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα