To ατόπημα Δραγασάκη και η λούφα των υπουργών

Η παρουσία των υπουργών στις συνεδριάσεις της Βουλής και προκειμένου να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, είναι απαραίτητη. Ειδικά όταν οι υπουργοί δεν έχουν και πολύ δουλειά να κάνουν, δε λείπουν σε ταξίδια και εν πάση περιπτώσει δουλειά τους είναι να δέχονται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Το είχε επισημάνει και ο Αντώνης Σαμαράς και είχε δώσει εντολή να πηγαίνουν οι υπουργοί

στη Βουλή. Σήμερα, λοιπόν, που έπεσαν βροχή οι ερωτήσεις, δεν πήγαν πέντε υπουργοί, όμως, οι τέσσερις από αυτούς ήταν απολύτως δικαιολογημένοι λόγω ταξιδιών ενώ και ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε ανακοινώσει ότι αδυνατεί να παρευρεθεί. Οι Γ. Στουρνάρας βρίσκεται στο Γιούργκρουπ, ο Αθ. Τσαυτάρης βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες, ο κ. Μ. Χρυσοχοϊδης τις τελευταίες ημέρες είναι συνεχώς στην Κεφαλονιά.

Ωστόσο, ούτε αυτό δεν σέβονται ορισμένοι και μάλιστα ενώ έχουν θεσμικό ρόλο. Οπως ο Γ. Δραγασάκης ο οποίος αν και ήξερε το λόγο που δεν πήγαν οι υπουργοί σχολίασε σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: «Δυστυχώς, έχουμε μια συνεδρίαση της Βουλής χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι, αν ήταν αναπόφευκτο αυτό ή θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;».

Βεβαίως, παρά το γεγονός ότι η παρέμβαση του κ. Δραγασάκη μπορεί να χαρακτηριστεί ως θεσμικό ατόπημα, κάποιος θα έπρεπε να έχει καλύψει τους υπουργούς που απουσίαζαν. Τι κάνουν δηλαδή οι αναπληρωτές υπουργοί ή οι υφυπουργοί; Που είναι π.χ. ο Σταϊκούρας, ο Συμεών Κεδίκογλου ή ο Μ. Χαρακόπουλος που θα μπορούσαν να πάνε στη Βουλή;

Το κοινοβούλιο δεν είναι λούφα και παραλλαγή αλλά και ο Δραγασάκης δεν είναι μόνο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα